Zonguldak'ta servisçilik yapan Ergün T.'nin (36), evinin önünde minibüsünü park etmek için geri manevra yaptığı sırada aracının altında kalarak yaşamını yitiren oğlu 4 yaşındaki oğlu Ömer T., toprağa verildi. Baba Ergün T., jandarmada alınan ifadesinin ardından serbest burakıldı.

Oğlumun ölümüne neden olan Ergün T. hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
TCK'nın 22. Maddesinde yer alan taksirli suçlar kapsamında değerlendirme yapılacak.
Çocuğunun ölümüne neden olan baba Ergün T.'nin yaşadığı acı dikkate alınarak adli işlemler ertelendi.
Taksir nedir? Taksirli suçlar nelerdir?
Taksir; Failin neticesini öngörmediği, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması sonucunda istemediği sonucun meydana gelmesidir. ... Failin bu şekilde hareket ederek işlediği suçlara da "taksirli suçlar" denir.
Taksir 5237 Sayılı TCK 22. Madde'de düzenlenmiştir. Bu madde düzenlemesine göre kanun koyucu;
Madde 22/1 ile "Taksirle işlenen fiiller, kanunun açıkça belirttiği hallerde cezalandırılır." Taksirle işlenen fiillerin cezalandırılacağını belirtmiştir.
Madde 22/2 ile, "Taksir, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, bir davranışın suçun kanuni tanımında belirtilen neticesi öngörülmeyerek gerçekleştirilmesidir." diyerek "Taksir Nedir?" sorusunun cevabı verilmiştir.
Madde 22/3 ile, "Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi halinde bilinçli taksir vardır; bu halde taksirli suça ilişkin ceza üçte birden yarısına kadar artırılır." Düzenlemesi ile "bilinçli taksir" ile işlenen suçlarda artırım yapılacağını düzenlemiştir.
Madde 22/4 ile, "Taksirle işlenen suçtan dolayı verilecek olan ceza failin kusuruna göre belirlenir." Taksirle işlenen suçlarda ceza tayinine gidilirken tarafların kusur durumlarının cezanın belirlenmesinde etkin rol oynayacağını düzenlemiştir.
Madde 22/5 ile, "Birden fazla kişinin taksirle işlediği suçlarda, herkes kendi kusurundan dolayı sorumlu olur. Her failin cezası kusuruna göre ayrı ayrı belirlenir." Kanun lafzından da açıkça anlaşılacağı üzere, birden fazla kişi tarafından taksirle işlenen suç söz konusu olduğunda, cezanın belirlenmesi her failin kusur durumuna göre ayrı ayrı olacaktır.
Madde 22/6 ile, "Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, münhasıran failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez; bilinçli taksir halinde verilecek ceza yarıdan altida bire kadar indirilebilir." Kanun koyucu, bazı durumlarda fail her ne kadar taksirle suç işlemiş ancak; neticesinde fail veya ailesi tarafından da artık ceza hükmedilmesine gerek duyulmayacak derecede failin veya ailesinin mağduriyeti söz konusu olmuş ise, bu halde ceza verilmeyeceği veya da ciddi bir indirime gidileceği düzenlenmiştir.