Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez ilçe Başkanlığı görevinden alınan Niyazi Kıransoy, Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Görevden alınmasının perde arkasında mevcut İl Başkanı Varol Demirköse ve eski İl Başkanı Hamdi Ayan'ın parmağı olduğuna dikkat çeken Kıransoy şunları söyledi;

HAMDİ AYAN SIRF AKRABASI DİYE DEMİRKÖSE'YE REFERANS OLMUŞTUR

"Genel merkez tarafından görevden alındığım doğrudur. Bu siyasi hayatımızda ilk görevden alınma olayı değildir. Siyasetin kendi mecrasında bu tarz olaylar normaldir. Mevcut İl Başkanının kongreye yönelik çalışmalarından dolayı yaptığı şikayetler dolayısıyladır. Sorumlusu mevcut İl Başkanıdır. İl Başkanımız kongrede seçilen İl Başkanının yerine atama ile gelmiştir. Yerini sağlama almak için kendisine rakip gördüğü en güçlü rakibin bertaraf etmeyi benimsemiş, çeşitli ayak oyunlarıyla, iftiralar ile hakkımda bir sürü dosya getirdiğini biliyorum. Genel Merkezimizin bu konuları inceden inceye takip edeceğini de biliyorum. Bu hatadan sonunda döneleceğini de biliyorum. Dolayısıyla bizim için Merkez İlçe Başkanı olmazsa olmazımız değildir. Bunun için Ülkücü olmak yeterlidir. Ülkücü hareketin içerisindeki bu ayak oyunlarını anlamamız mümkün değildir. Benim nazarımda mesuliyet İl Başkanındadır. MHP benim tesadüfen geldiğim bir yer değildir. MHP benim yuvamdır. Ben aklım erdiğinden beri kendisini Ülkücü olarak gören toplum tarafından Ülkücü olarak bilinen biriyim. Dolayısıyla böyle zorlamalar karşısında diz çökecek birisi değilim. Ülkücü olarak siyasi hayatıma devam edeceğim. Burada hile ile, fitne ile yol haritam da takoz olmaya çalışanlara mücadele edeceğim. Bize Başbuğ Türkeş'ten kalma bir kural vardır. Başında Ülkücü olmayan hiçbir hareketin içerisinde bulunmayın. Bu bir talimattır. Bugün MHP'nin başında ülkücü bir il başkanı yoktur. Dolayısıyla bizim için belki de hayırlı olmuştur. Bu noktadaki görevden alınmamıza vesile olan teşkilat başkanımıza da şükranlarımı sünüyorum. Beni bu zilletten kurtarmıştır. Bir ülkücü olarak istifa etmek bana yakışmazdır. Kongreye kadar bu işi sürdürmek durumundaydım. Dolayısıyla benim için görevden alınmak hiçbir şekilde bir kayıp değildir. Sadece benim şikayet edilip görevden alınma manidardır. Mevcut İl Başkanının, parti il başkanı olarak atanması da manidardır. Daha önceden seçilerek İl Başkanı olan Hamdi Ayan istifa ederek milletvekili aday olmuştur. Şu anki mevcut başkan olan arkadaş Hamdi Ayan'ın referansı ile İl Başkanı olmuştur. Aralarında akrabalık ilişkisi vardır. Hamdi Ayan'ın direk işin içerisinde olduğunu gösteren bir emare yoktur. Ancak referans olduğu Varol Demirköse'nin, Hamdi Ayan'a danışmadan böyle radikal kararlar alabilmesini ben çok da mümkün görmüyorum. Bu işler bir mutfakta pişirilerek bugüne kadar getirilmiştir. Sistemli yapılmıştır. Sayın Varol Demirköse'nin ne siyasi birikimi ne siyaset yapabilme kabiliyeti bu işi kendi başına yapamayacağını göstermektedir. Hamdi Bey'in buradaki tahlili, bu işi yapamayacağını bile bile, hem sosyal yaşantısı, hem siyasi bekrauntunun olmadığını bile bile, sırf akrabası diye Varol Demirköse'yi İl Başkanlığına referans olarak getirmesidir. Bu vebal kendisinde de vardır. Bu süreç içerisinde her mecrada Hamdi Ayan'ın karşısına çıkacaktır ve bu sorularımı cevabını vermek zorunda kalacaktır."