Nitril eldiven, nitrik maddesi ile kaplanmış bir tür pudrasız iş eldivenleridir. İçerisinde alerjen bir madde olan lateks bulunmamaktadır. Böylelikle lateks alerjisi olanlar için gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Delinme ve aşınmaya karşı dayanıklı olduğu için ağır işlerde de kullanılabilir. Kullanım alanı oldukça yaygındır. Başka bir tanımıyla inşaat işlerinde, tamir ve bakım işlerinde, laboratuvar ortamlarında, sağlık ve gıda sektöründe tercih edilen, ellerin olası her türlü tehlikeye karşın korunmasını sağlayan, anti-alerjen iş eldivenleridir.

Nitril Eldivenlerin Özellikleri Nelerdir? Ne İşe Yararlar?

Dünyayı etkisi altına almış covid-19 salgını döneminde oldukça tercih edilen, koruyuculuğu kullanıcı da güven kazanmış ürünlerdir. Tek kullanımlıklardır. Özellikle sağlık alanında tek kullanımlık olmaları hasta sağlığı açısından oldukça önemlidir. Pudrasız olarak üretilen bu eldivenlerin hammaddesi; kimyasal ve sıcaklık direnci yüksek olan bir çeşit kopolimerdir.

Elleri herhangi bir tehlikeye maruz kalmaktan korur. Dayanıklılık oranı yüksektir. Yırtılmaz ve delinmezler. Konforlu yapısıyla eli kolayca kavrar. Yapılacak işin süresini ve işleyişini hızlandırır. Hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Elleri soğuktan korur. Nitril eldiven çeşitlerinin oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. ( Sağlık, gıda, inşaat ...)

İş güvenliği açısından önemli bir güvenlik materyalidir. Sürtünme kuvveti düşük olduğundan, kavrama ve tutuş performansını arttırıcı özelliğe sahiptir. Hijyenik, pratik ve ergonomiktir. Geniş bir renk seçeneği sahiptir. Hatta kullanım alanlarına göre kullanılan eldiven rengi değişkenlik gösterebilir. Örneğin laboratuvar ortamlarında mavi ve siyah renkli eldivenler daha çok tercih edilmektedir. İçerisinde bulunan pamuk astar terlemeyi önler. Her mevsim tercih edilebilir.

Nitril Eldivenlerin Çeşitleri

Sektörel bazda bakıldığında birçok alanda kullanılan nitril eldiven çeşitleri şu şekildedir.

  • Köpük nitril eldiven
  • Mavi noktalı nitril eldivenler
  • Tam kaplı nitril eldivenler
  • Light nitril eldivenler
  • Nitril muayene eldivenleri, olmak üzere 5 farklı çeşidi mevcuttur. Hepsini tek başlık altında toplayan detay ise iş güvenliği açısından koruyucu, konforlu ve kullanışlı olmalarıdır. ucuzagidiyor.com adresinden ürünleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.