Ebru Uzun, açıklamasında şunları söyledi: "Son günlerde iktidar partisinin yetkili isimlerinden Zonguldak kamuoyuna bir dizi açıklamalar yapıldı.

Önce Belediye Başkanı ,sayın Ömer Selim Alan meclisteki bütçe görüşmelerinde ,2022 yılı için zam yapmayacaklarını ,birazda CHP grubunun sıkıştırması ile şaşırmış ve sert bir ifade ile cevapladı.

Aslında bizim CHP'li meclis grubunun su zammı yerine "su güncellemesi" yapılıp yapılmayacağını sormamaları ciddi bir hata idi!!

Geçen yıl üstelik de pandemi döneminin bir kabus gibi ülkenin üzerine çöktüğü bir zamanda ,%30 'u aşan bir oranla su fiyatına zam yapmadan sayın başkan "GÜNCELLEME" gibi muhteşem bir buluşla işi halledivermişti!

Meclis üyelerimizden Turgut Aydın 'ın dile getirdiği ve fatura başına 2TL 'lik sayaç bakım ücretinin yasal olmadığını ,ilgili kanun ve yönetmelik hükmü ile açıklaması üzerine topu taça atarak ;Keşke mecliste şimdi konuşmak yerine ,o zaman komisyonda ki üyeleriniz bunu dile getirseydi ,diyerek her zamanki gibi sorumluluk almamaya çalıştı!

Meclis üyemiz Turgut Aydın'ın bu konuda mecliste daha önce konuştuğunu ve aynı hususla ilgili Belediye Başkanlığına dilekçe yazdığını ,kendisine ancak 83 gün sonra cevap verildiğini ve değişen bir şey olmadığını ifade etmesini de duymazdan geldi.

Bu iktidar edenlerde anlayış hiç değişmiyor ,vatandaş lehine bir uygulama hayata geçmiyor. Vatandaş belediye için değil ,belediye vatandaş için var !Kendilerine hatırlatırız .

Sayın Milletvekili Hamdi Uçar'da katılmış olduğu bir programda;"Köprü altı esnafı endişe duymasın ,sahilde olduğu gibi iki sene beklemeyecekler" diye konuşmuş .....

Öyle anlaşılıyor ki Sahil Projesindeki dükkan sahipleri için yaşanan gecikmelerden bayağı bir tecrübe ve deneyim kazanmışlar .

Bu bile kendileri için azımsanmayacak önemli bir aşama !

Ancak köprü altı esnafının mevcut sayısı ile ,yeni yapılan iş merkezindeki dükkan sayısının eşitsizliği ve esnafın tedirgin ,huzursuz bekleyişi devam ediyor.

Sayın vekil Hamdi Uçar; 2014'de köprüyü yıkacağız dedik ,oy vermediniz bize !Son seçimde Başkanımız Ömer Selim Alan onlara yıkacağım mı deseydi ! diyerek halkımıza AKP siyasetinin nasıl ve hangi zeminde yapıldığı konusunda ciddi bir ipucudur.

Ne söylersek tersini yapacağızın ikrarıdır !

Bu samimi ve içten açıklaması için Hamdi Beye ayrıca teşekkür ederiz."