Zonguldak Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi ve MFA Maske ortaklarından Murat Uzun, su tarifesine eklenen sanayi kuruluşlarına yapılan indirim ile ilgili şirktlerini hedef alan haberle ilgili açıklama yaptı.
Işyerlerinin Elvanpazarcık Beldesi'ne bağlı olduğunu ve 3'5 yıldır su ücretini Elvanpazarcık Belediyesi'ne ödediklerini belirten Murat Uzun " Asılsız ima, itham ve şüpheci spekülatif haberler.
Bir haksızlık ya da yanlış olduğuna inandığımız bir şey olursa elbette ki hakkımızı ararız" dedi.

Murat Uzun'un açıklaması şöyle:
"Zonguldak Belediyesinin Su Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından 2020 yılında su tarifesine eklenen "sanayi kuruluşları" başlıklı tarife ile ilgili bir yerel basında şahsımı ve şirketimizi hedef alan, asılsız ima, itham ve şüpheci spekülatif haberler yer almıştır.
Tüm Türkiye'de olan ama Zonguldak Belediyesi'nde olmayan sanayi kuruluşları için su tarifesi eksikliği Zonguldak Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından bir gereklilik olarak değerlendirilerek yönetmelik ve tarifeye eklenmiş, meclisin kabul kararı ile sanayi kuruluşları için tarife yürürlüğe girmiştir.
Komisyon üyeleri tarife ücretini diğer Belediyeler tarafından yaygın tercih edilen, konutun iki katı ya da konut‐ticarethane arasında bir ücret olmasını benimsemiş ve ücret tarifesi bu şekilde oluşturulmuştur. CHP'li komisyon üyeleri şahitlik yapacaktır ki şahsım kesinlikle ücretlendirmeye müdahil olmamış, şu an yapıldığı gibi bir suçlamaya maruz kalmamak adına fikir dahi beyan etmemiştir.
Dolayısı ile ne tarife oluşturulmasının ne de ücretlendirilmesinde şirketimizle menfaat ilişkisi kurulacak en ufak bir durum söz konusu değildir. Ayrıca belirtmek isterim ki bizim sanayi kuruluşumuz Elvanpazarcık sınırları içerisindedir. Elvanpazarcık Belediyesine bağlıdır. 3,5 yıldır su aboneliğimizin bedelini de bu Belediye'ye ödemekteyiz. Zonguldak Belediyesinden aboneliğimiz olası arıza vs durumlarda alternatif olması içindir.
Ulusal ve uluslararası ölçekte üretim ve satış faaliyeti sürdüren, Zonguldak merkezli şirketimiz MFA'da bugün 250 kişi istihdam edilmektedir. Gayemiz dürüst ve ahlaklı ticaret ilkesinden taviz vermeden şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için daha fazlasını yapabilmektir.
Bir haksızlık ya da yanlış olduğuna inandığımız bir şey olursa elbette ki hakkımızı ararız. Ama MFA'nın su tarifesi ile uğraşacağının ima edilmesini, siyasi hesaplar üzerinden çamur at nasılsa iz kalır mantığı ile bilinçli bir yıpratma operasyonu, eğer böyle değilse akla ziyan bir yaklaşım olarak görmekteyiz.
Gerçeği yansıtmayan bu tarz ima, itham ve spekülatif haberlerin başta gazetecilik mesleği olmak üzere, haberi yapan da dahil habere konu olan kişi ve kurumlara zarardan başka bir getirisi yoktur.
Şahsım ve şirketimiz kamu yararına ihtiyaç duyulan ve ilgili olduğumuz her türlü konuda her zaman şeffaf şekilde kamuoyunu aydınlatmaya hazırdır."