Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Deniz Köşkü'nün yıkılması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zonguldak'a geldiğinde Deniz Köşkü'nün hatıra olduğunu
söylemesine rağmen Cumartesi günü yıkım işlemini gerçekleştirdi.

CHP'li Ebru Uzun, konuyla ilgili "Selim ALAN;"Burası hatıra yıkmayacağız" diye bilgiç,bilgiç konuştuğu "Deniz Köşkü'nü" bir anda yıktırıverir!
Her geldiğinde kendisinden övgü ile bahsettiği,Zonguldak'ın kaderini değiştiren Bakan diye methiyeler düzdüğü,fahri hemşehrilik beratları hazırlattığı Murat KURUM'a karşı çıkmak hiç haddine miydi?" dedi.

Başkan Ebru uzun konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
:HATIRALAR HAYAL OLDU...
20 Nisan 2021 tarihinde Zonguldak Sahil Projesini inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM, "Deniz Köşkü'nü" görünce Belediye Başkanı Sayın Selim ALAN'a "Burası neden duruyor,burayı neden yıkmadınız?" diye sorar.
Sayın Selim ALAN'da;"Burası hatıra ,yıkmayacağız,Sayın Bakanım" diye cevaplandırır.
Bu cevaptan pek de mutlu olmayan Bakan; "Neden koruyoruz,burası tescillimi bana anlatır mısınız" diye Başkan Selim ALAN'ı adeta sınava tabi tutar.
Gel vakit,git vakit ancak dünkü tarihe kadar dayanabilen Selim ALAN;"Burası hatıra yıkmayacağız" diye bilgiç,bilgiç konuştuğu "Deniz Köşkü'nü" bir anda yıktırıverir!
Her geldiğinde kendisinden övgü ile bahsettiği,Zonguldak'ın kaderini değiştiren Bakan diye methiyeler düzdüğü, fahri hemşehrilik beratları hazırlattığı Murat KURUM'a karşı çıkmak hiç haddine miydi?
Ne olcaktı hem, bir sürü tarihi yer,tarihi doku yok edilmemişmiydi.
Hatıra da olsa; "Deniz Köşkü" de Sayın Bakan'a feda edilir,olur biterdi !
Hem,Sahil alanı Projesi içerisindeki İsmet İNÖNÜ heykelinin önüne çirkin ve saygısızca yapılan kaykay pistinin sorumluluğu bizzat Selim ALAN tarafından TOKİ'ye fatura edilmemişmiydi!...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve ona bağlı TOKİ'nin proje ve uygulamalarında hiçbir söz ve görüş ifade etme hakkı bulunmayan adeta "ne çıkarsa bahtına" mantığı ile bu kurumların projelerini benimseyen,özümseyen, Sayın Selim ALAN'ı ve Zonguldaklı'ları Lavuar Alanı Projesinde de maalesef aynı bilinmemezlikler beklemektedir!
Sayın Başkana iki yıldır şeffaf, katılımcı, paylaşımcı, ortak aklın projelerini önermekten dilimizde tüy bitti, ama o bildiğinden hiç vaz geçmedi !
Ama bu arada bir teşekkürü kendine borç biliriz!
Yıllar sonra Dario Moreno'nun "Hatıralar Hayal Oldu" adlı o güzel şarkısını bize hatırlattığı ve yeniden dinlememizi sağladığı için..."