Japonya'da uzun yıllardır halı ve kilim üzerine faaliyetlerde bulunan Zonguldak Devrekli iş insanı Murat Enşici, bugün sabah saatlerinde Rektör Özölçer'i makamında ziyaret ederek, hem yeni görevi için tebrik etti hem de Zonguldak kültürünün yurt dışında tanıtılabilmesine yönelik yapılabilecek ortak faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve yönetmen Ahmet Öktem Arınç da katıldı.

Türk kültürünün ve yerel kültürümüze ait değerlerin Japonya'da tanıtılmasına büyük önem veren ve kültürler arası kaynaşmayı arttırmak adına çektiği belgesellerle de adından söz ettiren Enşici ile birlikte görüşme sonrası Üniversitenin Çalgı Yapım Atölyesi'ni ziyaret eden Rektör Özölçer, bir kültürün toplumu ayakta tutan ve o toplumun özgünlüğünü yansıtan en önemli değer olduğunu ifade ederek, Türk kültürünün dünyaya tanıtılması konusunun da ayrı bir önem taşıdığını, kültürel kaynaşma ve alışverişi sağlayacak çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.