Paflagonya Düğün ve Kongre Salonunda yapılan kongreye SP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çelebi, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Kaya Gün, Deva Partisi İlçe Başkanı Ünal Kurt, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Şenol Cin, SP Zonguldak ve Bartın il yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski ve yeni il-ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Divan başkanlığını Şahin Kalçanın yaptığı kongrede konuşan mevcut İlçe Başkanı Murat Akça şunları söyledi; "1969 yılında hocamızın bağımsız hareket olarak başlattığı 53 yıllık bir hareketin mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duymaktayım. Niçin Saadet Partisi? Saadet Partisi tertemiz bir mazinin tertemiz bir kadroların, tertemiz bir geleceğin adıdır, adresidir. Yolsuzluğun, rüşvetin, adam kayırmanın yetim hakkının yenmediği tertemiz bir mazinin adıdır. Saadet Partisi yolsuzlukla zenginleşenler değil , fakir fukaranın hakkının korunduğu şerefli bir mazin adıdır. Anadolu'yu fabrikalarla donatan, üretimi önceleyen, israfa, talana, yağmaya karşı olan bir mazinin adıdır. Memurun işçin, işçinin, asgari ücretlinin yüzünün güldüğü, kutuplaştırmayan, kucaklayan, ötekileştirmeyen birleştiren bir teşkilatın adıdır".
Corona Virüs nedeni ile karantinada bulunan SP Zonguldak İl Başkanı Burak Erol kongreye bir kutlama mesajı gönderken, İl Teşkilat Başkanı Cem Baruönü selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çelebi de konuşmasında mevcut iktidarı eleştirdi. Çelebi; "Türkiye'nin önündeki en büyük engel çok büyük adalet saraylarının olduğu ama içindeki hakim ve savcının da, suçlunun da suçlayanında 'adalet' diye bağırdığı bir Türkiye görmekteyiz. Adalet yok. Adaletin olmadığı, paranın olmadığı, huzurun olmadığı yere ekonomik yatırım gitmez. Siyasi partiler ardındaki gerginlik düşmez. Bu ülkede adalet de yok, kalkınmada yok"dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Birol Aydın ise; "Gördüğünüz bir tablo var. Türkiye'nin iyi yönetildiğini söyleyemeyiz. Ekonomisinin iyi olduğunu söyleyemeyiz. Dış politikasın iyi olduğunu söyleyemeyiz. Maalesef iktidar partisi bugün insanımıza büyük bedeller ödetiyor. Bu bedel sırf kendisinin iktidarda kalma hırsı bedeli. Ekonomiyi iktisadı ekonomik temel üzerine yürütmüyor, iktidarını sürdürme üzerine yürütüyor. Türkiye adeta güçsüzleştiriliyor, zayıflaştırılıyor"diye konuştu.
Yapılan oylama sonunda Murat Akça tekrar güven tazelerken yönetimi şu isimlerden oluştu; Erdal Göktaş, Mustafa Karaal, Yaşar Kurtman, Nazif Dindar, Yıldırım Demir, Murat Akyüz, Osman Aydın, Ertunç Aktaş, Sedat Üstüntaş, Ali Osman Salman, Kudret Zeren, Nurettin Büyükyonca, Köksal Atalar, Yalçın Uslu. Kongre sonunda İlçe Başkanı Murat Akça SP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çelebi'ye Çaycuma manda yoğurdu hediye etti.