19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'a ziyaret gerçekleştirdiler.
Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Dursun Kılav, Vali Tutulmaz'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Vali Tutulmaz, muhtarların gününü kutlayarak muhtarların görevlerinin önemine değindi.
Vali Tutulmaz'ın açıklaması şöyle;
"Muhtarlık müessesesi bizim toplumumuzun önemli müesseselerinden biridir. Kadimden beri toplumumuz muhtarlık kurumuna büyük değer vermiştir. Gerek köy muhtarlığı olarak, gerek mahalle muhtarlığı olarak tarih boyunca önemli komisyonları yerine getirmiştir. Bir taraftan vatandaşımızın ihtiyaçlarını kamu yöneticilerine aktaran bir kurum olmuştur, bir taraftan da devletin vatandaşa ileteceği hususlarda aracı olmuştur. Çift taraflı hizmet sunan bir yapıya sahiptir muhtarlık müessesesi. Son dönemlerde özlük ve sosyal haklarında yapılan iyileştirmelerle muhtarlarımız biraz daha kendilerini mutlu hissetmeye başlamışlardır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman muhtarlarımızı Külliye'de ağırlarken, zaman zamanda yurtdışı gezileriyle de muhtarlarımız onurlandırılmaktadır.
Valilik ve kaymakamlıklar olarak bizim muhtarlarımızla çok iyi bir diyalogumuz var. Toplumda oluşabilen sıkıntıları anında bizlere iletiyorlar, bizlerde anında çözüm üretiyoruz. Köylerimizin altyapılarının iyileştirilmesinde, mahallelerimizin problemlerinin giderilmesinde bizlerin yardımcıları oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Daha nice Muhtarlar Günü'nü sağlıkla ve huzurla kutlamalarını diliyorum" dedi.