Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25 ve 26'ncı Dönem Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, parti kuracağı iddia edilen CHPli Muharrem İnce'nin açıklamalarıyla ilgili Pusula'ya değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem İnce, bugün yaptığı açıklamada "Ayrılsam bile CHP'yi kurtarmak için ayrılırım. Bugün başlattığımız hareketin adı '1000 Günde Memleket' hareketidir. Önümüzdeki günlerde karşınıza çıkacağız" dedi.

Muharrem İnce'ye yakınlığıyla bilinen Şerafettin Turpcu, açıklamaları evinden izlediğini belirterek "Şimdi CHP'deyim. Muharrem İnce de CHP'de. Açıklamaların içinde beğendiğim taraflar var" dedi.

Turpcu, İnce'nin açıklamalarının içinde beğendiği yönleri şöyle açıkladı;

"Benim 3 tane konu dikkatimi çekti. 1'incisi partide demokrasi, işletim konusu. 1 milyon 200 binin üzerinde parti üyesi var. Adayları bunun içinde Cumhurbaşkanı adayı da var. 'Cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 binin üzerindeki aday seçsin, bu işi bitirin' dedi. 2'incisi "yerel seçimlerde kazanmamızın en büyük destekçisi kürtçü seçmenlerdir" dedi. "Ama CHP genel merkezi kürt seçmenlere utangaç yaklaştı, onlara teşekkür bile edemedi CHP'yi yönetmek için" dedi. 3'üncüsü 'Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin mantığı yanlış' dedi. 'Tayyip Erdoğan gidiyorsa CHP gelmez' dedi. 'Yoksa Tayyip Erdoğan'ın eski arkadaşlarından biri gelecekse CHP gelmiyor, biz bu değiliz" dedi. Ben bu açıklamalarını beğendim."