Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, TBMM'de kabul edilen yeni vergi yasasını değerlendirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Vergi Usulü Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi kabul edilirken, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları, Gelir Vergisi'nden istisna tutulacak. 'Küçük esnaf' olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak.
Yeni vergi yasasının çıkması nedeniyle esnaf adına yasayı çıkaryanlara ve katkı verenlere teşekkür ettiğini ifade eden ve ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun. "Biz zaten yıllardan beri çaba içerisindeyiz. Biz zaten kendi işimizi kendimiz kuruyoruz. Özellikle de devletimizin sırtına yük olmaktan çıkıp devletimize katkı veriyoruz. Bu konuda da son vergi düzenlemesinde yapılan yasal düzenleme ile 240 bin liraya kadar olan kazançlar gelir vergisinden muaf kaldı. 240 bin liraya kadar olan yıllık gelirlerimiz vergi muafiyeti sağlanmış oldu.
2016 yılından gelen zaten basit usuldeki arkadaşlar vergiden 8 bin liraya kadar muaftı, zaman içerisinde 13 bin liraya kadar çıktı. Mesela bu yıl verilecek ki vergide 13 bin liraya kadar olanlar yine muaf. Ama 2022 yılında artık 240 bin liraya kadar olanlar muaf kalacak. Ben bu yasa çıkmasında katkısı olan herkese çok esnafımız adına teşekkür ediyorum" dedi.