Muska yapan imam tespit ettikleri takdirde yasal mevzuatın uygulanacağını belirten İl Müftüsü Aşır Durgun "Bunlar kim ise, kim bu işten menfaat sağlıyor ise vatandaşlarımız bize bunu bildirsin. Biz de haklarında kanuni müeyyideleri neyse hiç çekilmeden uygularız" dedi.


Müftü Durgun'un muska açıklaması şöyle:
"Bizim mevzuatımızda göre hocaların para karşılığı dua okuması veya muska yazması yasaktır. Dua metinlerinin kağıt üzerine yazılıp üçgen hale getirilmesine muska deniliyor. Muska yapmamız caiz değil mevzuatımıza aykırıdır. Bunu hiç kimse bizden talep edemez.
Zaten bu şekilde talep edilenlerin de bir faydası olmaz.Bir Müslümanın diğer bir Müslüman kardeşine şifa dileğide bulunması demektir.
Müslümanın Müslümana 'Allah şifa versin' diye dua etmesi caizdir. Din kardeşlerin birbirine olan görevidir bu. Bunun karşılığında para talep etmek, hele ki devletten maaş alan resmi bir görevli açısından asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bizim görevli arkadaşlardan böyle yapanlar olduğunu bilmiyoruz, ancak kulaktan kulağa söyleniyor. Bunlar kim ise, kim bu işten menfaat sağlıyor ise vatandaşlarımız bize bunu bildirsin. Biz de haklarında kanuni müeyyideleri neyse hiç çekilmeden uygularız. İnsqnın bir sıkıntısı var ise bir hocadan dua talep edebilir. Bunlar Allah rızası ile yapılması gereken işlerdir."