Zonguldak Belediyesi Eylül ayı 2'nci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda yapıldı. Mecliste Zonguldak Kömürspor'a otobüs kiralanmasından Başkan Alan'a yetki verilmesine kadar gündem maddeleri görüşüldü.

Mecliste Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin; 69 Ambarları'na yapılacak olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait 2 binanın kat sayısı için yaptığı itiraz görüşüldü. Yükseklik sınırı 15.5 metre olan alanda Milli Eğitim'e ait binanın 19 metre yapılacağı yönündeki karara Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yaptığı itiraz komisyonda reddedildi. Gündem maddesi CHP'lilerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖMER SELİM ALAN'A YETKİ VERİLDİ

Turkcell Süperonline İleşitim Hizmetleri A.Ş. tarafından şehirde yapılacak olan çalışmalarda; belediyeye ödeyeceği kazı metre TL. fiyatın belirlenmesi, tahrip olan yerlerin ilgili şirkete bedelsiz yaptırılması; bu konularda yazışma, sözleşme yapılabilmesi ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

CHP'DEN RET OYU

Gündemin diğer maddesinde; Ontemmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 169 Ada, 26 Parsel sayılı taşınmazda bulunan Belediyeye ait 466231/516231 hissenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrinin yapılması ve devir işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Bu gündem maddesine CHP'li Meclis Üyeleri ret oyu verdi.

MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ'NİN YAPTIĞI İTİRAZ MECLİSTE REDDEDİLDİ

Meclisin ilk birleşim toplantısında imar komisyonuna havale edilen; Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Çınartepe Mahallesi, 1636 ada 1 parsel sayılı taşınmaza ilişkin Zonguldak Belediye Meclisi'nin 03.06.2021 gün ve 84 sayılı kararıyla onaylanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine, TMMOB Mimarlar Odası, Ankara Şubesi, Zonguldak Temsilciliği tarafından yapılan itiraz komisyonda reddedildi ve ikinci oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi.

MAKZON MUHALEFET ŞERHİNE KARŞILIK OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 20.08.2021 tarih ve 19115 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Asma ve Çınartepe Mahalleleri sınırları içerisinde, Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Görüşmelerde CHP'li ve İYİ Partili Üyelerin muhalefet şehri okundu. Gündem maddesi AK Parti ve MHP'li üyelerin desteği ile mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİS 1 EKİM'DE TOPLANACAK

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ekim ayı meclis toplantısının 1 Ekim'de toplanılması kararı ile toplantı sona erdi.