Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ı eleştiren Keleş "Sınavlar neden ertelendi. Sayın Valimizin ilgili ve alakadar olacağından eminiz, burdan sesleniyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzün aklı Marmaris'te sahil, güneş ve denizde kalmıştır" dedi.

Fatih Keleş'in açıklaması şöyle:
"Kar yağışı sebebiyle geçtiğimiz hafta okullar tatil edilmişti. Bu hafta daha şiddetli ve etkili bir kar yağışı beklentisi varken okulların tatil edilmesi gerekmez miydi? Elbette ki okullar tatil edilmeliydi.
Okulları tatil etmek yerine, sınavların ertelenmesine karar verdiler. Böylesine saçma bir kararı Zonguldak dışında başka bir yerde zaten göremezdik.
Sayın İl Milli Eğitim Müdürüne sormak istiyoruz. Şuan bazı ilçelerimizde servisler çalışamıyorken, karın şiddeti artacak ve şehirde problem oluşturacakken hangi mantık sizlere okulları tatil etmek yerine, sınavları erteletti?
Sayın Valimizin ilgili ve alakadar olacağından eminiz, burdan sesleniyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzün aklı Marmaris'te sahil, güneş ve denizde kalmıştır. Zonguldak gibi bir derdi olmadığı aşikardır. Öğrencilerimizin ve velilerimizin taleplerine karşılık verilmeli, insan hayatını zorlaştırılmamalıdır."