Zonguldak Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın İlim Yayma Cemiyeti ile etkinlik düzenlemesini kınadı.

Kahveci, aynı zamanda bu etkinlikte yaşanan protokol krizinde makamın küçük düşürülmesi davranışını da kınadıklarını ifade etti.

"ZÜLEYHA AYDOĞAN'IN ATANMASINDA ACABA YENİ BİR PERVİN TÖRE VAKASI YAŞANIR MI?"

Metin Kahveci'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın İlim Yayma Cemiyeti ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte etkinlik düzenlemesini, bu etkinlikte yaşanan protokol krizinde makamın küçük düşürülmesi davranışını kınıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü'nün gideceği, konuşma yapacağı etkinlikler ve yerler mevzuatta bellidir. Başında ilim yazan ve bilimle ilişkisi olmayan, tarikat ve cemaatlerle yakınlıkları olan bir derneğin etkinliğine katılması bizim için bir züldür. Bu ve bunun gibi derneklerin ülkemizde neler yaptığını anlatmamıza gerek yoktur. AKP'nin arka bahçesi olarak deşifre olmuş bir derneğin etkinliğine katılmak tarafsızlığa vurulan bir darbedir. Sağ sendikaların etkinliklerine katılmasını bu kadar yadırgamazdık. Daha önce de uyardığımız gibi, Züleyha Aydoğan'ın Zonguldak'a Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasında acaba yeni bir Pervin Töre vakası yaşanır mı? Akıllarda soru işareti bırakmıştı. Bu yetmemiş gibi protokolde kendisine söz verilmemesi, İlim Yayma Cemiyeti'nin isminde ilim olmasına rağmen, bugüne kadar yaptığı çalışmalarda ilime ve bilime ait bir katkısını olduğunu göremedik. Bu cemiyetin Milli Eğitim Müdürü'ne yaptığı davranışı ile de ne kadar nezaketsiz oldukları da görülmektedir. Bizler de bu davranışa şaşırmadık. Çünkü bu tür dernek ve cemiyetlerin kadınların haklarına bakış açısı bellidir. Bu bakış açısıyla bizleri temsil eden Milli Eğitim Müdürü'nün uğradığı nezaketsizlik, tüm öğretmenlere hakarettir. Sayın Milli Eğitim Müdürü'nün bu olayın farkında olup olmadığını kendisine soruyoruz. Diğer yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilim yayma cemiyeti ile birlikte etkinlik düzenlemesi Atatürk'ün altını oymakla eş değerdir. Atatürk sayesinde koltuk ve makam sahibi olanların, Atatürk'ün altını oyan dernek ve cemiyetlerle birlikte etkinlik düzenlemesi kadar üzüntü verici bir durum olamaz. Oysa bizler de Milli Eğitim Müdürü'nden Atatürk'ün söylediği gibi ''Hayatta en hakiki mürşit bilimdir'' sözü ile hareket eden vakıflarla etkinlik yapmasını 'Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür' nesiller yetiştirmesine katkı veren derneklerin etkinliklerine katılmasını tavsiye etmekteyiz."