Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, okulların açılması ve eğitim programı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Önümüzdeki hafta ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir toplantı yapacaklarını belirten Tosun, "Okul sıralarımızın düzeni sosyal mesafeye dikkat edilecek şekilde okullarımızın yeni düzene adapte olması ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz bize emanet öğrencilerimizin bu pandemi sürecinde en az etkilenerek, eğitimde en az sıkıntıya girecek şekilde tüm planlamalar yapıyoruz. Bu noktada sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

Diğer taraftan okullarda uygulanacak hijyen çalışmalarının bedelini velilerden alınmayacağını ifade eden Müdür Tosun "Virüs başlangıcında dezenfeksiyon ve hijyen ile ilgili tüm giderleri bakanlığımız tarafından karşılandı. Bundan sonra da karşılanacaktır diye düşünüyorum" dedi.

"ZONGULDAK'IMIZA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE EĞİTİM VERMEYE GAYRET EDECEĞİZ"

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; Bakanlığımızın belirlediği takvim doğrultusunda gelecek hafta mesleki çalışma planımızı okullarımızda öğretmenlerimiz okullarımızda olacak şekilde 1 haftalık mesleki çalışma yapılacak. Çalışmalarda öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecini değerlendirecekler, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimize nasıl ulaşabileceğimiz konusunda standartları belirleyeceğiz. Ödev gönderme, ödev kontrolü ve canlı ders yapılmasının kriterlerini belirleyeceğiz. Biz her zaman olduğu gibi bu dönemde de öğretmenlerimize çok güveniyoruz, bizlere emanet nesilleri en güzel şekilde Zonguldak'ımıza yakışır bir şekilde eğitim vermeye gayret edeceğiz. En büyük gücümüz hiçbir zaman yalnız bırakmayan öğretmenlerimiz olacak."

"EKSİKLERİMİZİ TESPİT ETTİK VE EKSİKLERİMİZİ GİDERİLMESİ İÇİN DE ÖNÜMÜZDE YAKLAŞIK 1 AYA YAKIN BİR ZAMAN VAR"

"Okul yöneticilerimiz ve ilçe yöneticilerimizle bu hafta içerisinde toplantılarınızı gerçekleştirip gelecek hafta öğretmenlerimiz geldiğinde de okullarımızın uzaktan eğitim süreci ve aşamalı da olsa okullarımız 21 Eylül'de açılacak. Okul sıralarımızın düzeni sosyal mesafeye dikkat edilecek şekilde okullarımızın yeni düzene adapte olması ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz Bugün bakanlığımıza yaptığımız çalışmalarla ilgili raporumuzu gönderiyoruz, eksiklerimizi tespit ettik ve eksiklerimizi giderilmesi için de önümüzde yaklaşık 1 aya yakın bir zaman var. 1 aylık zamanda da yeni aşamalı eğitim sistemimizi gerçekleştirmiş olacağız. Biz bize emanet öğrencilerimizin bu pandemi sürecinde en az etkilenerek, eğitimde en az sıkıntıya girecek şekilde tüm planlamalar yapıyoruz. Bu noktada sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. İkili eğitime geçen bazı okullarımız var okullarımızın bazı sıkıntıları var. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene İnşallah ilk yapıların tamamını bitirip gelecek seneye eğitim öğretime hazır olması için de bir gayretimiz var. İhalelerimizi yapmak için de çalışmalarımız sürüyor. Yatırım programımızı bakanlığımızdan onaylattık ve deprem güçlendirmesi olan okullarımızda ilgili çalışmalar sürüyor. Bir kısmının ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı, bir kısmı da ihale yapılma işlemleri devam ediyor."

"TAŞIMALI EĞİTİMDE NE YAZIK Kİ MERKEZ İLÇEMİZDE KATILIM ÇOK FAZLA OLMADI"

"Biz tabii ki eğitimi-öğretimi planlarken bir eğitim boyutunu, bir de inşaat boyutunu aynı şekilde ele almakla meşgulüz. Bununla ilgili şu anda taşımalı ihalelerimizi yapılıyor. Taşımalı yerlerimizde katılım ne yazık ki merkez ilçemizde çok fazla olmadı. Bu yıl bakanlığımızın belirlediği bir fiyat politikası var. Bu fiyat politikası servis işini yüklenen yükleniciler tarafından çok kabul görmediğini ifade ettiler. Onlarla da bu hafta toplantı yapacağız inşallah. Onlar da çocuklarımızın eğitim eğer şimdi konusunda bizleri yalnız bırakmayacaklardı diye düşünüyorum. Çünkü tüm Türkiye'de yapılan bir çalışma bunda ilimizin valiliğimizin yapacağı bir durum yok Biz her türlü desteği sunacağız arkadaşlarımızda da yeni durumun belirlenerek Bakanlığın istediği süreçte ihalelerimizi gerçekleştirip bitirmek istiyoruz. Bu yıl öğrencilerimizin yemek ihaleleri sadece Çaycuma ilçemiz dışında tüm ilçelerimizde öğretmenevi meslek liselerimiz tarafından veriliyor."

"DEZENFEKSİYON VE HİJYEN İLE İLGİLİ TÜM GİDERLERİ BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN KARŞILANDI, BUNDAN SONRA DA KARŞILANACAKTIR"

Velilerin okullarda yapılacak dezenfeksiyon ve hijyen bedellerini kendilerine ödettirileceğine yönelik söylemleri değerlendiren Tosun, şöyle konuştu; "Virüs başlangıcında dezenfeksiyon ve hijyen ile ilgili tüm giderler bakanlığımız tarafından karşılandı. Bundan sonra da karşılanacaktır diye düşünüyorum. Okul aile birliklerimizin çalışmaları bizim çok önemsediğimiz bir durum, yani her şeyi devletten bekleyemeyiz. Yeri geldiği zaman velilerimizin daha iyi standart elde etmek için okul aile birliklerinin bağış yoluyla okullarımıza destek olabilir. Ama bunu zorunlu olması gibi zorunluluk gibi bir süreci kesinlikle tasvip etmiyoruz. Okullarımızdaki tüm yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin çocuklarına eğitmek ve en sağlıklı şekilde eğitim görmelerini sağlamaya çalışıyorlar. Bundan dolayı da velilerimizin okullara destek olacağını düşünüyoruz. Ama zorunluluk noktasında kesinlikle zorla bir bağış alma, belli ücretleri ödetmek gibi bir planımız ve yönetim anlayışımız yok. Biz hep beraber okullarımızı yöneteceğiz. Velimiz ile sivil toplum örgütlerimiz de öğretmen ve yöneticilerimizle çocuklarımıza en güzel şekilde eğitim dairesi içerisinde olacağız."