Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren SS. 86 Nolu Star Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı, İsmet İnönü Ortaokulu'nda yüklenici kooperatif olarak görev yaptığı sırada okul müdürü Zühal Efe ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy ile yaşadığı problem yüzünden Cumhuriyet Başsavcılığı' na şikayette bulundu.

Kooperatif Başkanı Metin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ricası üzerine güzergah dışı bir öğrencinin taşındığını, bu öğrenci yüzünden öğrencilerin okula geç gelmesi sebebiyle okul müdürünün haksız yere servis aracına günlük ceza yazdığını iddia etti.

Diğer taraftan Fidan, hakedişlerden para kesildiğini iddia etti. Bahsi geçen okul İsmet İnönü İlkokulu ve Ortaokulu'nda 18 öğrenci pide ve lahmacundan zehirlenmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçe şöyle;

Konu: Kdz. Ereğli İsmet İnönü İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü tarafından ticaretimizin engellenmeye çalışılması ve haksız kesilen cezalar hakkında.

2019 - 2020 eğitim öğretim yılı öğrenci taşıma uygulamasında İsmet İnönü Ortaokulu 'na Ören Mahallesi, Ömerli Mahallesi, Kepez Mahallesi, Müftü Mahallesi hattında öğrenci taşımacılığı yapmaktayız.

Taşımacılık yapmış olduğumuz bu hattımıza sonradan Kirmanlı Mahallesi'nden bir öğrencinin (Fatmanur Evinç) ilave edilmesi sebebi ile taşımacılığını vermiş olduğumuz kiralık araç ........................... bu öğrencinin güzergahı sebebi ile servise gelmediği için ve şube müdürümüzün bilgisi dahilinde ( ilk yarı dönemin bitmesine 2 hafta kala araç bulamadığımız için) kendi bünyemizde o saatte müsait olan aracımızı taşımacılığı yapmak üzere görevlendirdik.

Fakat okul müdürümüzün daha önceden de sürekli rehberlerimizi değiştirttiği için ( ille de bayan personel olacak erkek personel istemiyorum diyerek işimizi zora soktuğu dilekçelerimiz de mevcuttur.) Bu kez de işimizi taşımamızı aksatmadan tüm öğrencileri okula getirip evlerine teslim ettiğimiz halde her gün için 217,17 TL. günlük ceza uygulanmıştır. İşimizi eksiksiz yaptığımız halde para almamız gerekirken üzerine birde ceza kesilmesi tamamen okul müdürünün bizlere karşı husumet beslediğinin kanıtıdır.

Kendisinden şikayetçiyim gerekli işlemlerin yapılarak tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz.

Servis aracı hakkında tutulan tutanak şöyle;