Müdür Tosun, atama görüşmelerinde bir kaç il olduğunu ancak Zonguldak'ın olmadığını son anda Zonguldak çıktığını belirterek "Cennet köselerimizden biri, Zonguldak ile ilgili iyi izlenimlerim oldu. Eğitim seviyesinin de kötü olduğu soylenemez" dedi.
Ali Tosun, şu açıklamayı yaptı;
"Yalova'da çalışmaya başladığım zaman Yalova'nın 3.müdürü olarak göreve başlamıştık. Yalova'mız müdür değişimi konusunda bir yılda bir yönetici değiştiren bir konumdaydı. yaklaşık 3-4 aydır da bir görev değişikliği olabileceği konusunda görüşmeler vardı. bu görüşmelerin ilk haftalarında netleşmeye başladı. Biz bu konuda ortaöğretim Genel Müdürlüğü daire başkanlığı konusunda bir görüşmemiz oldu. Bu görüşme bizim genel müdürümüz Cengiz Mete'nin Yalova'da Milli Eğitim müdürümüz olarak görev yaptığı dönemde biz de Milli Eğitim Müdürü yardımcısı olarak görev yapıyorduk. Bu değişim söz konusu olduğu zaman geçici bir süreliğine de olsa bir daire başkanlığı konusu gündeme geldi. Bende daha yaşımızın genç olduğunu sahada öğretmenin, öğrencinin olduğu bir yaşamın içinde olmak istediğimizi ilettim. Sağ olsunlar bu yönde de birkaç il ile ilgili görüşmelerin olduğunu ifade ettiler. Ama Zonguldak ilinin gündeme gelmesi son anda oldu ve biz de Cuma günü itibariyle Zonguldak ilinde kararname çıktığını duyduk. Ben daha önce Zonguldak'a gelmemiştim ama çok duydum. Corona Virüs le 30 büyükşehir ve Zonguldak ismini çok duyduk. bu noktada Zonguldak ülkemizin Cennet köşelerinden biri. İnsanların yaklaşımı çok olumlu bir izlenim elde ettim.
Eğitim seviyesinde de çok gerilerde bir yerde olduğumuzu söylemek yanlış olur. güzel çalışmalar var. Biz her zaman emeği katlamaya çıkarma gayreti içinde olacağız. insan kaynağımızı tamamını tecrübesinden yararlanarak bizlere emanet edilen bayrağa bir yukarıya çıkartabilirsek ne mutlu bize. ilimizde güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Yalova ilinden ayrılırken ki o duygusal yoğunluğu ve bizlere yapılan güzel dilek ve temennilerin Zonguldak ilimizden ayrılırken ve hissetme arzusunda olduğumuzu belirtmek isterim. inşallah güzel çalışmalarda sizlerin desteği ile eğitim-öğretim faaliyetlerini planlayıp yürüteceğiz teşekkür ederiz.