Zonguldak Merkez İlçe Tepebaşı'nda milyonlarca lira harcanarak 'Anadolu Sağlık Meslek Lisesi' diye yapılan okul binası boş duruyor.

2021-2022 eğitim yılı 1 kanaat dönemi bitmesine rağmen okulun neden boş durduğu kamuoyunda tartışılıyor.

Zonguldak'ta görev yapan yerel basın mensupları da geçtiğimiz ay içinde okulun önünde basın açıklaması yaparak Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz ve Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'a çağrıda bulunmuşlardı ancak okulla ilgili herhangi bir gelişme olmazken geçtiğimiz haftalarda yaşanan kötü hava muhalefetinden okulda yıkımlar oluşmuştu.

Cuma günü Zonguldak'a gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in okulla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"6-7 ay önce bu okul binası inşaatı bitti ve kabulü yapılıp teslim alındı.Ancak ne hikmetse okul açılmadan çürümeye terk edildi. Yapılan binanın Orta okul ve ya Yayla mesleki Teknik Anadolu lisesi olarak açılmasına karar veremeyen ilgililer okulu bir türlü açamadı.yaklaşık bir ay önce çıkan fırtınada okulun dış montalamalarının koptuğu görüldü.Sayın bakanım bu hazır biten okul binamızın ne olacağına karar verin ve lütfen bir an önce açın."

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI.

"Zonguldak ta en fazla personele sahip olan bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı olmasına rağmen maalesef bağımsız bir il milli eğitim müdürlüğü binası bulunmamaktadır. Yaklaşık 6-7 ay önce il milli eğitim Müdürlüğü'nün binasının yapılması için yer tahsisi yapılıp ödenek çıkarılmasını rağmen il milli eğitim müdürlüğü binamız maalesef bir türlü başlayamamış ve adeta bir yılan hikayesine dönüşmüştür. Zonguldak'ı ve Zonguldak'ın eğitim sorunlarını en iyi bilen bakanımız olduğuna inandığımız sayın milli eğitim bakanımızın Zonguldak ziyaretinde özellikle bu iki sorunu çözmeden gitmemesi en büyük temennimizdir."