Mustafa Sarıoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Gelişen olaylar nedeniyle tüm işçi dul ve yetimleri derneği olarak açıklama yapmak zorunda kaldık. Zonguldak'ta 160 bin , Türkiye'de ise 13 milyon 500 bin emekli var ve sayılarımız ailelerimiz ile birlikte 30 milyon kişiyiz. Bir çoğumuz açlık sınırının altında emekli maaşı alıyor. Artık bu ekonomik krizde dayanacak gücümüz kalmadı. Buradan iktidar ve muhalefet ayrımı yapmaksızın Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentosuna sesleniyoruz.
Yarın sizler de emekli olacaksınız. Abilerinizin, amcalarınızın ve büyüklerinizin hakkını neden vermedik diye pişman olmayın.
Analarına, babalarına, amcalarına layık olamayan hiçbir İktidar ayakta kalamaz. Bunun aksini iddia edenler sandıkta yok olurlar. Bunun örneği geçmişte defalarca yaşanmıştır. HDP hariç tüm siyasi partilere sesleniyorum, seçim bölgelerinizde olun, köydeki çiftçiye ve zor durumdaki kişilere hallerini hatırlarını sorun.
Ekonomik krizin altında inim inim inleyen insanları kesinlikle hafife almayın. Emekllieri hafife alanlar sükutu hayale uğrayacaktır. Şimdiden uyarıyoruz, sonra demedi demeyin. Son pişmanlık kesinlikle fayda etmez."