Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' ya yönelik hakaret ve iftira dolu söylentileri değerlendirdi.

Yapılan açıklamaların hepsini reddettiklerini belirten Milletvekili Türkmen "Çirkin iftiraların bakanımıza karşı, hükümetimize karşı, milletimize karşı yapılan çirkin iftiraları reddediyoruz. Onlara gerekli cevabı da en yakın zamanda inşallah yakalandıkları zaman hesap vereceklerdir adalet önünde diyorum" dedi.

Milletvekili Türkmen'in A Haber'de kendisine sorulan soruya verdiği yanıt şöyle;

"Bugünkü durumu ve dünü bilen insanlar bu söyledikleriniz ölçüsünde eski Türkiye'yi arıyorlar bunun anlamı şudur "Kurt dumanlı havayı sever" derler ya ona dönmek istiyorlar ama buna ne milletimiz ne hükümetimiz ne de cumhurbaşkanımız ve de onun yol arkadaşları asla müsaade etmeyeceklerdir. Milletimiz bundan emin olsun biz aldığımız emaneti bize verilen süre içeresinde daimi olarak sürdürmek istiyoruz çünkü bizim milletimize borcumuz var. Cumhurbaşkanımız bunu yıllardır tekrarlıyor yoksa biz o kadar hedeflerden o kadar kumpaslardan geçti ki ülkemiz parlamaya başlayınca medeniyeti küllerinden doğurmaya başlayınca işte dışardaki içerdeki hasım, düşman aklına ne gelirse hepsi devletler el birliği ile kullanabilecekleri tüm imkanları kullanıyorlar. Her defasında bunu cumhurbaşkanımızın dirayetinde hükümetimiz milletimiz el el bunları bozuyor bundan sonrada bozmaya devam edecektir. Hiç kimse merak etmesin 3 tane 4 tane çapulcu ben çok ayıp ederek söylenen en azından şuaınki konumuna göre bir vatandaşımız olan bir mafya bozuntusunun bu şekilde ifade etmesi çirkin sözler söylemesini hiç yakıştıramadık. Fırsat bilenler tabi onların aslında zinciri başkalarının elinde ve öyle sürükleniyorlar onun bedelini adalet önünde yakın zamanda belli zamanlarda vereceklerdir onların ağa babaları da çok şeyler söylüyorlardı ama ne kadar yakalanıp adalet önünde çıktığı zaman vaziyetlerini o zaman gördük hepimiz nasıl Türk milletine devletine yardım ederiz diye yalvarışlarını da gördük onlarda bu hesapları vereceklerdir. Adalet önünde diyorum iftiralar olabilir milletimizin bazen sosyal medyada tıklamaların çok olduğunu söylüyor. İnsanlarımız meraklıdır onları değerli bulduğundan değildir. Onun için bu çirkin iftiraların bakanımıza karşı, hükümetimize karşı, milletimize karşı yapılan çirkin iftiraları reddediyoruz. Onlara gerekli cevabı da en yakın zamanda inşallah yakalandıkları zaman hesap vereceklerdir adalet önünde diyorum. Milletimiz bu tip olayların içeresinde veya bu tip olaylara hiç kulak vermezler biz milletin içerisindeyiz. Bu kritik dönemlerde doğru söylüyorsunuz bu dönemlerde çıkıyor hepsi. Bir yana bakıyorsunuz nefesini kestiğimiz PKK'dır. Başka devletlerin ve onlara yardım eden yardakçılarını uçaklar maket uçaklarla saldırmaya başlıyorlar dolayısıyla bunların biz çok daha büyüklerini gördük ülke üzerinde oynanan oyunların bunları cumhurbaşkanımızın dirayetiyle yendik."