-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Havalimanı'nın uzatılması ve genişletilmesi çalışmaları hakkında Pusula'nın sorularını yanıtladı.

Havaalanı'nda şu an pist uzatma çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Çolakoğlu, çalışmaların alt yapısını İl Özel İdare'nin ödeneğiyle, üst yapı çalışmalarının ise Ulaştırma ve Altyapı Genel Müdürlüğü 'nün ödenekleriyle yapılacağını açıkladı. Pistin 250 metre uzatılacağını, 45 metre de genişletileceğini ifade eden Milletvekili Çolakoğlu, Özel İdare'nin bugüne kadar 1.5 milyon TL. harcadığını, genişletme çalışmaları için ise 6.3 milyon TL. ödeneğin bakanlıklar tarafından onaylandığını açıkladı.

"PİST UZATMA ÇALIŞMALARININ ALT YAPISINDA SONA GELİNDİ"

"AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, şu an uzatma çalışmalarının alt yapısının sonuna geldiklerini belirterek "Zonguldak Havaalanı pistimizin yetersizliğinde dolayı pistin uzamasıyla alakalı girişimlere başlamıştık. Yapılan çalışmalar sonunda pistimizin güneybatı yönüne doğru 250 metre daha uzaması sonucuna varıldı. Bu doğrultuda şu anda çalışmalar devam ediyor. İmar edilecek pist ve stopbay sahaları var. Yaklaşma sahaları var, bu sahalarda 1.5 metre derinliğinde kazı çalışmaları başlatılarak son noktaya gelindi. Bununla beraber 45 metre genişlemesi tespit edildi. Tasfiye ve dolgu çalışmaları şu an itibariyle tamamlanmış durumda. Bundan sonraki aşamamız Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde ve denetiminde üst çalışmasının tamamlanmasına geldi. Ödenek konusunda ise Valiliğimiz şu anda Özel İdare'nin imkanlarıyla alt yapı çalışmalarını tamamlandı. Özel İdare iş makinalarını kullandı, Özel İdare'nin araçları kullanılıyor, yakıtı kullanılıyor ve dolgusu kullanılıyor. Özel İdare'nin imkanlarıyla 1.5 milyon TL. yatırım yapıldı" açıklamasını yaptı.

"PİST GENİŞLETMEK İÇİN 6.3 MİLYON TL. ÖDENEK ONAYLANDI"

Pist genişletme çalışmalarında ödeneğin Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Çolakoğlu "Üst yapı çalışmalarını ise Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü kendi bütçesinden gerçekleştirecek. Büyük ihtimal o bölgedeki Filyos Beldesi'ndeki beton santralini kullanarak havaalanının üst yapısını gerçekleştirecek. Işıklandırma, aydınlatma ve etrafına yapılacak koruma alanları da yine Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanacak. Bunun sözünü aldık. Genişleme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ödenek konusunda Plan Strateji Daire Başkanlığı onayını verdi. Konu Cumhurbaşkanlığımıza sunuldu. Maliye Bakanımız onayladı, Corona Virüs sürecinden dolayı ödenek önümüzdeki Haziran ayı içinde aktarılarak genişleme çalışmaları ile devam edeceğiz. Genişletmek için ödenek 6.3 milyon ayrıldı. Genişlemenin alt yapısını Özel İdare, üst yapısını ise Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü yapacak" dedi.

Milletvekili Çolakoğlu, Cuma günü Zonguldak'a gelecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu havaalanına götürmek istediklerini belirterek "Ulaştırma Bakanımızın ziyarette birinci programı Filyos Limanı Projesi alanını ziyaret edecek. Bakanımızla bölgemizin diğer sorunlarıyla ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Sahil yolu, Mithatpaşa Tüneli var. Birçok konuda taleplerimizi kendisine ileteceğiz" dedi.