Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Yönetim Kurulu Üyesi Öner Uysal, partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasının gerekçesi olarak MHP İl Başkanı Varıl Demirköse'yi işaret eden Uysal, "İl Başkanlığı yürüten şahsa mesleğinde başarılar ve bol kazançlı günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ülkücü kimliğin ve ahlakın bazı olayları açıklamasına engel olduğunu ve istifa kararından başka çöküş yolu bulamadığını ifade eden Ömer Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bu zamana kadar kirli tezgahların kurulduğu siyaset arenasında doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edindim. Burada söyleyebileceğim ve açıklayabileceğim birçok meselenin daha olmasına rağmen ülkücü kimliğimiz, almış olduğumuz siyasi terbiyemiz ve bu zamana kadar bağlı kaldığımız değerlerimiz nedeniyle açıklamıyorum. Fakat açıklamak zorunda bırakılırsam da açıklayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
Zonguldak MHP İl Başkanlığı yürüten şahsa mesleğinde başarılar ve bol kazançlı günler diliyorum! MHP il yönetim kurulundan istifa ediyorum.
Bundan sonraki siyasi hayatımda hayatım boyunca inandığım Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarını ve istiklal harbimizin ilkelerini 21. yüzyıla taşımak, Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçiliği ile Türkiye'yi mevcut kriz sürecinden çıkarmak üzere çalışacağım.
Zafer ümit kaynağının bir çeşmesidir.
Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir.
Gönülleri birleşenler ölse de bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.
Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!
Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!"