Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler Köyü'nde, mezarlık yakınında yanında silah ile ölü olarak bulunan Türk Metal Sendikası Üyesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları çalışanı Burhan Karakuş, öğle namazı öncesi kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye, Burhan Karakuş'un ailesi ve köy sakinlerinin yanı sıra AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Avukat Saffet Bozkurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Olay şöyleydi;


Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler Köyü'ndeki mezarlık yakınında elinde silahla cesedi bulunan Burhan Karakuş isimli Erdemir çalışanının cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Burhan Karakuş'a iki el ateş edildiği, ilk atışın 1 metre mesafeden sol gözüne, ikinci atışın ise çene altından yapılmış olduğu ortaya çıktı. Olayda kullanılan tabanca ele geçirildi. Olayın namus meselesinden kaynaklandığı iddia edildi. Jandarma, olay gecesi Burhan Karakuş'un saat 23.00'a kadar U.O, E.K, ve K.O isimli şahıslarla birlikte alkol aldıklarının tespit etti. Şahıslar gözaltına alındı. Soruşturma derinleştirilirken olayla bağlantısı olduğu öğrenilen A.B.'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından gözaltına alındığı ve soruşturma sürecinin sürdüğü öğrenildi.