AK Parti Zonguldak Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman il başkanlığında isminin geçmesi ile ilgili soruları yanıtladı. İl Başkanı olması yönünde kamuoyunda talepler oluştuğunu belirten Karaduman "AK Parti İl Başkanlığı noktasında ismimizin geçmesi normal ve doğaldır" dedi.

Metin Karaduman'ın açıklaması söyle:
Zonguldak'ta 15 yıllık bir siyasi geçmişim var. Bunun üç döneminde Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. 12 seçimi hem yönetmişim, hem de içerisinde olmuşum. Siyasette bir emek vermişsiniz, bir hoş seda bırakmışsınız. Gerek STK'lar, gerek muhtarlarımız, gerek teşkilattaki arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız yoğun çalışmalar sonrasında hoş seda bıraktık ki, bunların gündeme gelmesi normaldir.

Zonguldaklılardan arayanlar var, bürokrasiden arayanlar var, STK ve muhtarlarımız başta olmak üzere birçok kesimden telefon aldım. İsmimizin gündeme gelmesini memnuniyetle karşılayarak, siyaset arenasında yer almamız yönünde temennilerine dile getirdiler.

AK Parti'de şu anda mevcut İl Başkanın da göreve devam etmesi, sonuçta devam eden bir İl Başkanı var. O'da şu anda çok etik olmayan bir durum. Genel Merkezimiz bunu daha iyi bilir. İl Başkanlığımız açısından kamuoyunda bir beklenti var ancak şahsi olarak benim bir çalışmam olmadı."