• Meteoroloji tüm Türkiye'yi kar ve yağmur için uyardı.
  • Bu gece (Çarşamba) başlayacak şiddetli kar ve yağmur, Perşembe tüm gün boyunca devam edecek.
  • Cuma günü hava tekrar yumuşayacak ve soğuk hava batıdan başlayarak ülkeyi terk edecek.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre bu hafta yurt genelinde kuzey, iç ve batı kesimlerde artacak olan hava sıcaklıklar, perşembe gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacak. Ancak hafta sonunda tekrar artacak.

HAFTA BAŞINDA SICAKLIKLAR YÜKSEK

Pazartesi ve Salı günleri yurdun batı kesiminde güneşli hava etkili oldu. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve kar yağışı vardı. İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığı 9 derece İzmir'de ise 14 derece ölçüldü. Adana'da hava sıcaklığı 20 dereceye kadar çıktı.

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Kar yağışı Doğu Anadolu bölgesine yeniden geri geliyor. Ardahan, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar yağışı etkili olacak.

Bu akşam hava soğuyacakBu akşam hava soğuyacak

PERŞEMBE TÜM YURTTA KAR VE YAĞMUR VAR

Perşembe ise yurt genelinde sağanak yağış ve kar yağışı etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak.

UZMAN İSİMDEN AÇIKLAMA: ÇARŞAMBA GECESİNDEN İTİBAREN KAR VE YAĞMUR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada, yağışların yarın (Çarşamba) akşam başlayacağını ve 2 gün boyunca tüm yurtta etkili olacağını söyledi. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur, doğuda kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacağını belirten Şen, cumadan itibaren yağışların duracağını ve batıdan başlayarak ülkeyi terk edeceğini kaydetti.

CUMA GÜNEŞLİ HAVA GERİ GELECEK

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava cuma günü kendisini güneşli havaya bırakacak. Sağanak ve kar yağışı Karadeniz'in bir bölümü ve Doğu Anadolu'da etkili olacak.

10 MART HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege ve Eskişehir çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç),Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ DUMAN BİRBİRİNE KARIŞACAK

Şanlıurfa ve Mardin'in özellikle güney kesimlerinde Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.