Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında proje okulu seçilen Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine staj imkanı sağlamak amacıyla, ilimizde faaliyet gösteren orta ölçekli işletmelerden ZESOB-MEKSA ve Nur Mobilya ile daha önce Mesleki Eğitim İş birliği Protokolü imzalanmıştı. Cilas Kauçuk Sanayi İhracat İthalat Ticaret A.Ş. ve Emko Fenni Malzeme San. ve Tic. A.Ş. ile de Mesleki Eğitim İş birliği Protokolü imzalanarak öğrencilerimizin daha fazla işletmeden istifade edebilmesinin yolunu açılmış oldu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Öğrencilerimiz protokol yaptığımız işletmelerde, değişik iş ve işlemleri günümüz makine ve ekipmanlarıyla yaparak öğrenecek, üretim yapan bu işyerlerinde tecrübe edineceklerdir. Bunun yanında Okulumuz son sınıf öğrencileri haftada 3 gün olan işletmede beceri eğitimlerini bu kurumlarda üreterek yapacaklardır. Mesleki Eğitim iş birliğine vermiş oldukları katkılardan dolayı, işletmelerimiz Cilas Kauçuk Sanayi İhracat İthalat Ticaret A.Ş. ve EMKO Fenni Malzeme San. ve Tic. A.Ş. yetkililerimize, Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun'a ZTSO PYK üyelerimize teşekkür ediyorum'' dedi

Demir, ''İlerleyen günlerde protokol yapılan işletme sayılarını daha da artırarak, çalışmalarımızı geliştireceğiz; öğrencilerimize ve şehrimize daha fazla katkı vermeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.