Ereğli Pidesi (Zonguldak)Yarım kg kıyma (ya da kuşbaşı et)100 gram domates50 gram soğan50 gram sivri biberTuzKarabiberSuHamuru için:Yarım kg tam buğday unu10 gram kuru mayaŞekerTuzIlık suÜzeri için:Eritilmiş tereyağıUn, maya, tuz, şeker geniş bir kaseye alınarak ılık su ile yumuşak bir hamur hazırlayınız. Üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakınız. Kıymayı bir kaba alınız, soğan ve domatesleri rendeleyiniz, sivri biberleri ince doğrayarak ilave ediniz. Tuz ve karabiber eklendikten sonra su ile incelterek, karıştırınız. Mayalanan hamuru unlanan zemine alarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırınız. Bezeyi oklava ile oval şekil vererek ince açınız. Kenarlarından 2 cm boş bırakarak iç malzemeden yayınız. Kenar kısımları içe katlayarak uç kısımlarına şekil veriniz. Fırın tepsisine alınız ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pidenin kenarları hafifçe kızarana kadar pişiriniz. Tepsiden alınan pidelerin kenarlarına tereyağı sürüp 5 dakika daha fırında bekletiniz.