Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma eski İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'a 'ensest ilişki' konulu açıklamasında sahip çıktı.
Merve Kır, ensest ilişkilerde Zonguldak Merkez'in Perşembe Beldesi'ni geçtiğini söylemiş ve bunun adliye salonlarına yansıdığını söylemişti.
Olayın maksatlı şekilde köpürtüldüğünü ve siyasi nemalanma peşine düşüldüğünü belirten Tuncay Akyol, "Merve Kır'ın sözleri çarpıtılarak malzeme yapıldı" dedi.
Akyol'un açıklaması şöyle;
"Sayın Kadın Kolları İl Başkanım ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır'ın geçen haftalarda yapmış olduğu bir açıklama dolayısı ile aslında Türkiye'de toplumun kanayan yarasına parmak basmak istemiş lakin elinde bilimsel bir kaynak bulunmadan sadece adliyeye intikal eden dosyalar üzerinden Çaycuma'mızın güzide beldesi Perşembe'yi hedef gösteren açıklaması hem beldemizde ki sağduyulu sakinlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı derin şekilde yaralamıştır.
1. Sayın Kadın kolları başkanımın beldemiz sakinlerinden derhal özür dilemelidir.
2. AKP fanatizmi sebebi ile bu olayı maksatlı şekilde köpürterek siyasi nemalanma peşine düşmüş, amaçları Perşembe Beldesi'nden ziyade kara propaganda peşine düşmüş maalesef art niyetliler halkın sağduyusu sizi de emellerinizi boşuna çıkarmıştır.
3. Burada ilçe başkan ve yönetimi Perşembe Belde Başkan ve yönetimi, Perşembe Belediye Başkanı, Kadın Kolları Başkanımızı Perşembe beldemize davet edip bu konu hakkında geniş katılımlı bir toplantı yaparak ne demek istediğini neden sözlerinin çarpıtılarak malzeme yapıldığını anlatmalıdır.
4. Bu şekilde susarak herhangi bir açıklama yapmayarak kadın kollarımız üzerinden CHP'ye saldıranları görmezden gelmek kamuoyuna olayın gerçek yüzünü açıklayarak aydınlatmamak eksikliktir.
Bu konu üzerine fikirlerimi beyan etme sebebim; şu anda CHP sade bir üyesi olmama rağmen belde halkımızdan gelen ciddi eleştirilere sanki olayın muhatabıymışım gibi cevap vermek zorunda kalmamdır."