Kongre öncesinde birbirine başarı dileyen adaylar Merve Kır ve Mukadder Yalçın, çok mutlu ve heyecanlı olduklarını kazanın Cumhuriyet Halk Partisi olacağı bir kongreye gideceklerini söyleyerek birlik beraberlik mesajı verdiler.

Kongrede, CHP il Kadın Kolları mevcut başkanı Avukat Merve Kır ile Mukadder Yalçın yarışıyor.
Kongreye, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Murat Pulat, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Merve Kır, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Kadınların gücü tartışmasız. siyasetin mutfağında yer alan, kapı kapı dolaşan, anlatan biz ama seçme hakkına gelince en sona atılan yine biziz. Alanlari boş bırakmamalıyız. Yoksa kadın siyasette sus, vitrin olmaya devam eder. Gün mücadele günüdür."

'MERVE KIR YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ'

Camlı Köşk'te düzenlenen kongrede mevcut başkan Merve Kır ile Mukadder Yalçın yarıştı. 236 delegenin bulunduğu kongrede 197 oy kullandı. Mukadder Yalçın 75 oy alırken mevcut başkan Merve Kır 121 oy alarak yeniden güven tazeledi.

Başkan Merve Kır ve Mukadder Yalçın, kısa bir konuşmasında "kazanan CHP olmuştur" diyerek birlik beraberlik mesajı verdiler.