Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır, Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Erdemir ile ilgili sıkıntıları Ankara'ya taşıdı.

Ereğli Belediyesi'nin Erdemir ile yaşadığı sorunları davalaştıran Av. Merve Kır, konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Sözcüsü Özgür Özel'e taşıdı.

Ankara'da yaptığı ziyaretlerle değerlendirme yapan Kır, şunları söyledi; "Erdemir'e karşı açtığımız dava ile başlayan sürecimizde Oyak yönetiminin Erdemir eliyle Kdz. Ereğlisi çalışanına, işçisine, nakliyecisine, tacirine verdiği tüm zararları ortaya döktük. Ucuza personel çalıştırmasını engellemek için işçinin hakkı için de buradayız. Zonguldak tek yumruk ÇATES'te olduğu gibi haksızlığa Oyak Erdemir' de de karşıyız. Oyak AKP'nin arka bahçesi değildir. Oyak Ereğli halkının, işçisinin, çiftçisinin, esnafınındır. Ankara'dan Oyak Erdemir'i yönetemez. Bunu genel başkanımıza ve meclis sözcümüz Özgür Özel'e ilettik. Bizimle birlikte bu mücadeleye sonuna kadar destek olacaklarını söylediler. Fakat bu sıralarda Oyak hiç boş durmadığı gibi Kdz. Ereğli Belediyesi'ni çalıştırılmaz hale getirmeye çalışıyor. Yapılan son görüşmelerde ise Erdemir kendini Ereğli'den üstün ve dışarda görmeye başlamış. Bunu da resmileştirmek için kendini özel endüstri bölgesi haline geçirmek için AKP Vekilleriyle kafa kafaya verip kapı kapı geziyorlarmış. Ereğli bizim Ereğli'miz! Erdemir halkımızın desteği fedakarlıkları ve yardımlarıyla bu hale gelmiştir. Ereğli'nin var ettiği Erdemir şimdi Ereğli'yi beğenmiyor!"