Tören alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak mesajı okunurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajının okunmaması İYİ Partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle:
Erkmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bugünler önemli günler ve herkesin sahiplenmesi gereken gurur günlerimizdir. Biz o düşünceyle, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, Zonguldak'ın Kurtuluş Gününü kutlayan ve Uzun Mehmet'i anan mesaj göndermiştir. Biz bunu Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile Özel Kalem Müdürlüğü'ne ilettik ama bırakın mesajın okunmasını ismi bile gönderenlerin arasında sayılmadı. Bu bizi üzdü. Böyle günler sadece tek partinin günleri değildir. Niye korkuluyor, niye başkasının kutlamasından korkuluyor, Zonguldak'ı başkasının sahiplenmesinden korkuluyor? Zonguldak hepimizin. Böyle günleri hepimizin sahiplenip, kutlaması gerekirken; "Zonguldak'ın sahibi biziz" şeklinde verilen mesaj çok yanlıştır ve Zonguldaklılar tarafından da kabul edilmez.
"ZONGULDAK'IN DEĞERLERİ ÖN PLANA ÇIKARILMALIYDI"
İkinci dikkatimizi çeken bir husus ise; Zonguldak'ın kurtuluş gününde, Zonguldak'ın değerlerini ön plana çıkarmamız gerekirken, halk oyunları gösterisine baktığımız zaman tamamen başka yörelere ait oyunların sergilendiğini görüyoruz. Oyunları sergileyen arkadaşlarımızın emeklerine teşekkür ediyorum ama böyle bir günde Zonguldak'ı düşünüp, Zonguldaklılık bilincinin ne olduğunu burada kendi açılarından gösterenleri de kınıyorum. Çünkü Zonguldak'ta bugün Zonguldaklıların sahip çıkması gereken bir gündür. Zonguldaklıların, Zonguldak'ın değerleriyle gururlanması gereken bir gündür. Lafa gelince 'Biz Zonguldaklıyız' diyenlerin, Zonguldak'ı ne şekilde temsil ettiğini de herkes görmüş oldu. O yüzden biz tören alanından ayrılıyoruz, kutlamalarla kendilerini baş başa bırakıyoruz."