Memurlara açıklanan enflasyon oranları ile birlikte Temmuz ayında en az yüzde 30-35 aralığında bir zam gelmesi bekleniyor. TÜİK, memur ve emeklinin zam ve enflasyon farkını belirleyen Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ilk 3 ayda yüzde 22.81'e ulaştığını dün açıkladı.

Ülkemizde açıklanan enflasyon rakamları hızını kesip önümüzdeki 3 ay boyunca toplam yüzde 5-6 seviyesinde kalsa bile 6 aylık TÜFE yüzde 30'a çıkacak. Bu durumda memurların temmuz zammı en az yüzde 30 olacak. Eğer enflasyon önümüzdeki 3 ay boyunca artmaya devam ederse memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam bu kez yüzde 35'i aşacak.

Memurlar ocak ayında yüzde 7.5 zam almıştı. 6 aylık enflasyon yüzde 30 gerçekleşirse bu kesime yüzde 22.5'lik enflasyon farkı artı yüzde 7 toplu sözleşme zammı verilecek. Ülkemizdeki göstergeler önümüzdeki üç ay içerisinde enflasyon rakamlarında bir düşüş beklenmediği yönünde olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sürpriz yaparak memurlara ek veya seyyanen zam kararı da açıklayabilir. Bu durumda memurların alacağı zam oranı daha da artacaktır.