Kamuran Aşkar ekonomik krizden ve enflasyon oranlarından kendilerinin de etkilendiklerini belirterek muhalif sendikalar gibi açıklamalarda bulundu.

Kamuran Aşkar'ın açıklaması şöyle:
"İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan personeller arasında yetkili sendikayı belirlemek için yapılan sayımlar sonucunda Zonguldak genelinde 2 bin 589 üye ile il merkezinde de en yakın rakibimize yüz 100 fark atarak yetkili sendika olduk. Yetkili sendika olmamızda emeği geçen yönetim kurulumdan, okul temsilcilerine kadar herkese öncelikle teşekkür ederim. Biz zaten yetkiliydik, yeni yetkili sendika olmadık. Ama özellikle bu sene yetkinin devam etmesini ve sayısal anlamda da çok kayba uğramamamızı çok önemsiyorum.
Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir pandemi süreci vardı. Pandemi sürecinin getirdiği sıkıntılar vardı, ardından başlayan dünya genelinde ve Türkiye'de yaygınlaşan bir ekonomik kriz vardı. Dolayısıyla bir yandan pandemi bir yanda ekonomik krizin bütün faturalarının kesildiği bir 'Memur Sen ve Bir Eğitim Bir Sen var' olgusu vardı. Adeta günah keçisiydik, dolayısıyla böylesine bir süreç sonrasında Eğitim Bir-Sen'i Zonguldak'ta ve Türkiye'de yetkisini devam ettirmesini çok önemsediğimizi özetle belirtmek istiyorum.
Her bakan değişikliğinde ortaya çıkarılan uygulamalar, bürokrat değişikliği ile birlikte Bakanlığın dost-ahbap-çavuş ilişkileri ile yönetilmesi ki burası çok önemlidir ve direkt söylüyorum, eğitimin paylaşımlarıyla ortak hareket edilmeden sadece ve sadece keyfi uygulamalarla uzunca bir süredir eğitimde uygulamaların olması, siyasette ortak akıl yerine sadece üst akılın önemsenmesi, milletin değer yargılarının yerine şahsi değerlerin almış olması, bürokrasinin yaklaşan seçimleri de dikkate alarak işleri yavaşlatması ve adeta Memur Sen'e diş bilemesi,
eğitim çalışanlarının bugün açlık ve yoksulluk sınırı arasında bir maaşa mahkum edilmesi ki, bugün sözleşmeli yeni başlayan bir öğretmen arkadaşımız yaklaşık bir cumhuriyet altını değerinde maaş alıyor. 6500 lira bir cumhuriyet altının değeri ve 7.000 lira civarında bir maaşla çalışıyor yeni öğretmenimiz.
Bunun yanında muhalif olan eğitim sendikalı'nın sosyal hayatta güzel olan uygun olan ne varsa hepsini biz yaptık ama, kötü giden ne varsa sanki bir iktidarmışız gibi ekonominin de bedelini Memur Sen'e, Eğitim Bir Sen'e mal etmeleri, ideallerin ve ideolojilerin yerini menfaatlerin aldığı bir dönemde her şeye rağmen Eğitim Bir Sen'in ve Memur-Sen'in Zonguldak'ta en büyük sendika en büyük konfederasyon olarak ki Memur-Sen 10 bin üzerinde Eğitim Bir sen'de 2589 üye üzerinden en büyük sendika ve en büyük Konfederasyon olarak bu mutabakatları imzalamamızdan dolayı ben Eğitim Bir Sen ve Memur Sen de geçmişten günümüze kadar hizmet eden emek veren bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Eğitim Bir Sen milletin sendikasıdır, milletin değerlerini sendikasıdır. Yetkiyi kaybedebilirsiniz. Bakın yetkiliyken bunu söylüyorum yetkiyi kaybedebilirsiniz ama millete hizmet yolunda milletin değerleri noktasında hizmet etmeye devam ettiğimiz sürece yetkinin çok fazla da önemi olmadığını söylüyorum. Çünkü biz defalarca söyledik Yetkili Sendika olarak oturduğumuz masada hep şunu söyledik Dedik ki kardeşim Bu masada da sıkıntılıdır bu yasa da sıkıntılıdır. Dolayısıyla eğitim bir sen olarak Memur sen olarak yetkili olmayı çok önemsiyoruz. Ama masanın da yasanın da değişmesi gerektiğini bir kez daha tekrar ediyorum.