MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki protestoyu bu sözlerle değerlendirdi. Erbay, "Zonguldak'ta uzun yıllardır ilk defa çok kapsamlı programlı güzel bir 29 Ekim kutlamasına hep birlikte şahit olduk. Özellikle Vali Mustafa Tutulmaz'a teşekkür etmek istiyorum. Ama şehrimize ve ülkemize her şeyde bir eksik kusur arayan bir grup var. Biz onlardan çok da rahatsız değiliz tabii bunlar yeri geldiğinde eleştirecekler yeri geldiği zaman eksikleri söyleyecekler, yapılan eleştirileri yerinde bulmuyoruz. özellikle Mehter takımından rahatsız olmaları bizleri rahatsız etti. Geçmişini bilmeyen geleceğine adım atamazlar. Mehter takımının söylediği marşlar bizim tarihimizi geçmişimizi yansıtan marşlar, o yüzden tepkileri olumlu bulmadım" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ı da ziyaret ettiklerini ifade eden Erbay, "Sayın Milli Eğitim Müdürümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Milli Eğitim Müdürümüzün özellikle kantinlerle ilgili bakışını gayet duyarlı ve olumlu bulduk. Kendisine her konuda destek olacağız" dedi.

Erbay, son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ziyareti ile önümüzdeki hafta şehrimizi ziyaret edecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın ziyaretlerini olumlu bulduğunu da sözlerine ekledi.