Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni etkinliği yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Törene; Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar, Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Erkal Ünal, öğretmenler, mezun olan öğrenciler ve eğitime devam eden öğrenciler katıldı.
Yarın düzenlenecek plaket töreninde 1989-1990, 1990-1991, 1991-1992 mezunlarına 30'uncu yıl plaketi takdim edilecek.
1969-1970, 1970-1971, 1971-1972 mezunlarına ise 50'nci yıl plaketi takdim edilecek.
84'üncü yıl kutlamaları kapsamında Köksal Toptan ile birlikte onur ödülü alacak olan Av. Ali Osman Odabaş şu görüşleri paylaştı:
"Öncelikle burada sonrada sağlık konularında yaptığımız katkılarından dolayı TBMM 2009 yılında üstün hizmet ödülü vermişti. Bugün de aynı şekilde vakıf aracılığı ile yaptığımız hizmet ve katkılardan dolayı böyle bir ödül verme kararı aldı. Şimdi ben Çelikel Mezunu olarak tekrar edeyim. Böyle bir okula sahip olduğumuz için çok mutluluk duyuyoruz . Çelikel Lisesi mezunları içinde gerek il çapında gerek ülke çapında yurt dışında isim yapmış bir çok insan var. Keşke biz de bir Köksal Toptan arkadaşımız gibi Mehmet Haberal Hocamız gibi ülke için hizmet etme şansını bulsaydık. Onlara bir Çelikel mezunu olarak gerek yaptığı hizmetlerden dolayı örnek teşkil eden davranışlarından dolayı mutluluk duyuyorum. Onların yanında çok daha fazla kişi Çelikel mezunu olsa diye düşünüyorum. Kurucusu Mehmet Çelikel 1930'ların şartlarında çok zor ve kıt şartlar altında ilk defa böyle bir eğitim kurumu yapmış bu eğitim kurumundan yetişen on binlerle hitap edilen mezunların Mehmet Çelikel'in yaptığı hizmetleri yapması gerekiyor. Eşimin ölümünden sonra her vesile ile kendi kendime söz verdim. Aradan geçen süre içinde 3 tane merkez okuluna kütüphane ve bir sürü aparat temin ettim. Mümkün olduğunca yaşatacağım eşimin adı Hikmet Odabaşı ismimi de yaşatacağım."