Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Zonguldak Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen, boyu 19 metre ve imara aykırı olan bina için suç duyurusunda bulunacak.

Zonguldak Merkez 69 Ambarları'na yapılması planlanan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait iki binanın diğerlerine göre boyunun 3.5 metre yüksek olması ve belediye meclisinde kabul edilmesi Mimarlar Odası'nı harekete geçirdi. Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, "69 Ambarları'ndaki diğer binalar 15 5 metre bu neden 19 metre oluyor? İmara aykırı bir yapı olur. Belediye Meclisi'ndeki karara itiraz için İdare Mahkemesi'ne başvuracağız. Şikayetimizi yapacağız. Mahkemenin bu kararı bozmasını bekleyeceğiz" dedi.

Konu şöyleydi:

Meclisin ilk birleşim toplantısında imar komisyonuna havale edilen; Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Çınartepe Mahallesi, 1636 ada 1 parsel sayılı taşınmaza ilişkin Zonguldak Belediye Meclisi'nin 03.06.2021 gün ve 84 sayılı kararıyla onaylanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine, TMMOB Mimarlar Odası, Ankara Şubesi, Zonguldak Temsilciliği tarafından yapılan itiraz komisyonda reddedildi ve ikinci oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Mecliste Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin; 69 Ambarları'na yapılacak olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait 2 binanın kat sayısı için yaptığı itiraz görüşüldü. Yükseklik sınırı 15.5 metre olan alanda Milli Eğitim'e ait binanın 19 metre yapılacağı yönündeki karara Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yaptığı itiraz komisyonda reddedildi. Gündem maddesi CHP'lilerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.