Zonguldak Belediye Meclisi'nin Aralık ayı 1'inci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis gündeminde 10 madde görüşüldü. Tartışmalı başlayan meclis gündeminin tansiyonu yüksek seyretti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova ve diğer meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile polemiğe girdiler.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ilk olarak Atınç Kayınova'nın, AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, çöp ihalesi ve halk otobüsü hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Hamdi Uçar'ın sözleri mecliste tansiyonu yükselterek taraflar meclis boyunca yüksek sesle tartıştılar.

KAYINOVA: "BİZİM BASKIMIZLA MI SUYA ZAM YAPTINIZ?"

CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın bir TV programında "Biz suya zam yapmak istemedik, belediye başkanımız Ömer Selim Alan'ın üzerinde baskı vardı, onun için suya zam yapıldı. Fevkani Köprü'yü de başkanımız seçim öncesi 'yıkacağız' demedi ki" sözlerini hatırlatınca ortam gerildi. Kayınova, "Biz size baskı mı yaptık, suya bu yüzden mi zam yaptınız? Fevkani Köprü konusunda kime güveneceğiz söyler misiniz?" şeklinde soru sordu.

HAMDİ UÇAR'IN SÖZLERİ MECLİSİ KARIŞTIRDI

Başkan Alan, Milletvekili Uçar'ın sözlerinin CHP Milletvekillerine sorulması gerektiğini belirterek "Milletvekili Hamdi Uçar'ın televizyon kanalında yaptığı açıklamayı bilmiyorum. Atınç'ın Bey'in söylediğini farz edelim. Biz suya zam yapmayacağımızı söyledik. Vekilimizle telefonla bire bir görüşüyoruz. Değerli vekilimizin söylediği cümleyi bir tarafa çekiyorsunuz. Sayın vekilimizin ne düşünceyle nasıl söylediğini ben bilmiyorum. Siyasette karşılık denen bir esas vardır. Bana göre senin öyle bir yetkin yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2 tane mecliste vekili var. Milletvekilimizin böyle söylemi varsa milletvekillerinize iletirsiniz" dedi.