Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı 1. Birleşim Toplantısı, Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis Bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı. Meclis gündeminde 3 gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin 3. maddesi şöyle:
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 17.03.2020 tarihli ve 93127266-900-E.5436 sayılı Sözleşmeli Personel İstihdamı yazısı uyarınca, 2022 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünce yayınlanacak olan, 2022 Yılı Ocak ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesindeki ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla, ödenecek net ücret tespiti konusunun görüşüldü.

Gündemin 4. Maddesinde:
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesinde "Komisyon Raporları alenidir, çeşitli yollarla halka duyurulur ve isteyenlere İl Genel Meclisi tarafından belirlenecek bedel karşılığında verilir." denildiğinden, İl Genel Meclisinin 2022 Yılı Komisyon raporu bedelinin, belirlenmesi hususu görüşüldü. Meclisin komisyonda raporları eski fiyattan olduğu gibi 10 TL'ye satılmasına karar verildi.

Gündemin 5. Maddesinde; meclis toplantılarının, görüntülü cihazla kayıt edilmesi hususu görüşüldü.