Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Oda Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya üye ziyaretleri kapsamında Kilimli ve Kozlu ilçelerinde inşaat, gıda, mobilya, orman ürünleri , un ve unlu mamuller, nakliyecilik ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren Papila Taşımacılık, Papila İnşaat, Güntaç Gıda, Güngörler Gıda ile Kurban Bayramı öncesinden hizmete açılan Değirmen Parkı ziyaret ettiler.

ZTSO yöneticileri Pandemi nedeni ile kısıtlı olarak yapılan üye ziyaretlerini, aşılanan kişi sayısının artması ve hasta sayısının azalması sonrasında; hijyen kurallarına uymaya devam ederek Perşembe günleri yeniden başlattı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir sektörlerde yaşanan sıkıntıların yerinde tespit edilmesi, sorunlara çözüm aranması ve başarı hikayelerinin paylaşılması için üye ziyaretlerine büyük önem verdiklerinin 7 yıllık bu geleneği imkanlar ölçüsünde sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaretlerine inşaat başta olmak üzere farklı sektörlerde yaptıkları yatırımlar ve başarı grafikleri ile dikkatleri üzerine çeken Simten Pervaneli ile Barış Papila kardeşleri Kilimli ilçesindeki ofislerinde ziyaret ederek başlayan Demir ve Sarıkaya Zonguldak Bartın, Kilimli, Kozlu Zonguldak Merkez ilçede 4 farklı sektörde ki yatırım ve çalışmaları hakkında iş insanlarından bilgi aldılar.

Demir ve Sarıkaya Kozlu'da ise Guntaç ile Güngörler Gıda şirketlerinin yetkilileri Demir Yılmaz Güngör ile Doğukan Güngör'u ziyaret etti. Çok sayıda ulusal markanın Batı Karadeniz Distribütörlüğünü yapan firma ayrıca yapı sektöründe faaliyet gösteriyor.

Son olarak Kozlu'da Değirmenağzı parka hayırlı olsun ziyaretinde bulunan ZTSO Başkanı Metin Demir ile Oda Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya Hira Mobilya firmasının inşaa ettiği tesisin doğa ile bütünleşmiş olmasından etkilendiklerini ifade ederek il genelinde benzer tesisi sayısının artması temennisinde bulundular.

Ziyaretler sonunda yaptığı değerlendirmede inşaat, mobilya, yapı sektörü başta olmak üzere pek çok sektörde pandemi nedeni ile sürecin çok sıkıntılı geçtiğini, banka faizlerinin de artması ile durgunluk dönemine girildiğini vurgulayarak "İnşaat sektöründe yapı malzeme fiyatlarının olağan üstü artmasına karşın Üyelerimiz ellerindeki işi bitirmek için bazen büyük risk üstlendiler. Diğer arkadaşlarımız olduğu gibi Barış Papila ve Doğukan Güngör'de ciddi ve beğeni toplayan konut projelerine imza attılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Değirmenağzı Parkını hizmete açan Hira Mobilya yetkililerini ayrıca kutluyorum. Doğa ile entegre olmuş çok iyi bir tesisi Zonguldak'ın hizmetine sunmuşlar" dedi.