Zonguldak Belediye Meclisi'nde MAKZON Projesi'ni içeren 4-5'inci maddeler görüşüldü.

MAKZON ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.
MAKZON için talep edilen imar planı değişikliği komisyonlarda görüşüldü. Plan değişikliği İmar Komisyonu'nda CHP Grubu'nun şerhi ile oy çokluğu ile kabul edildi.
İmar Komisyonu'nun raporu şu şekilde;
"Onaylanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğine uygun olarak, dosyada bulunan eksikliklerde tamamlanarak söz konusu Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi Planlamasına yönelik Zonguldak Valiliği il Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından 27.11.2020 tarih ve 7404 sayılı yazı ekinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi yeniden sunulmuştur.

Plan değişikliğine konu Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde kalan alanın, ilgili kurum görüşleri doğrultusunda, Zonguldak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görüşü, bölgedeki tescilli yapı ve koruma alanları da gözetilerek Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi kurulmasına yönelik planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hazırlanmıştır.

Buna göre; 3194 sayılı İmar Kanununun 8.maddesi gereğince, Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde, Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifinin Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu onayı alınmak üzere geldiği şekilde kabulüne komisyonumuzca oyçokluğu ile karar verildi.