Vatan partisi Zonguldak il başkanlığının 30 ocakta AKM de saat: 14.00 te düzenleyeceği Kömürde Üretim Devrimi Kurultay Çalışmalara devam ediyor.
Vatan Partisi heyeti Üzülmez Maden İşletme tesislerinde Maden işçileri ile bir araya geldi. TTK Üzülmez Maden İşletme Tesisinde GMİS iş yeri temsilcisi Vural Saraç ve Maden işçileri karşıladı.
VATAN PARTİSİ ASMA MADEN İŞÇİLERİ İLE BULUŞTU
Vatan Partisi Merkez Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç Asma Tesislerinde Maden işçilerine hitaben kısa bir konuşma yaptı:
"Can kardeşlerim. Size Sayın Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in selamını getirdik. Biz Vatan Partisi olarak Dağın altındaki kömürü çıkartalım, Zonguldak'taki o il dışına çıkan işsiz arkadaşlarımız, gençlerimiz köylerini terk etmesin diyoruz. Birlikte üretelim ve Zonguldak'ın şoförünün, taksicisinin, esnafının yüzü gülsün diyoruz. Değerli arkadaşlar 30 Ocak pazar saat 14.00'da Sayın Genel Başkanımız Doğu Perinçek önderliğinde, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Sanayiciler ve esnafların konuşmacı olarak katılacağı Kömür Kurultayı var. Arkadaşlar! Sadece yeni işçi alımı ve üretimi artırmak için değil, sizin ekmek teknenizi korumak açısından da bu Üretim Devrimi Kurultayı'nın tarihi bir önemi var. Zonguldak'tan çıkan kömür Türkiye'nin sanayisini, Zonguldak'ın yüzünü güldürsün. Haliyle kamunun önderliğinde TTK'ya yatırımlar devam etsin. Sizin de ekmek teknenizi korunsun.
Sadece sizin kurultaya katılmanız yetmez. Şimdi size bir görev! Pazar günkü kurultaya arkadaşınızı, komşunuzu, akrabanızı koluna girip "gel dağın altındaki kömürü çıkarttığımız zaman senin oğlun işsiz kalmayacak Zonguldak'ımızın yüzü gülecek bizim ekmek teknemizi koruyacağız" deyin. Bu görev sizin. Sizler 1991 Madenci Yürüşü'nden beri Türkiye'ye öncü, cesur tutumlarınızla örnek oldunuz. Şimdi yeniden Türkiye'nin üretim seferberliği içinde olduğu bu dönemde Zonguldak'tan öncü, kahraman ve cesur tutumlarınızı bekliyoruz."
Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu Üyesi Hüseyin Karanlık çalışmalar hakkında şunları söyledi.
"İnsanımızla yüz yüze göz göze pazar günü saat 14.00'te yapacağımız toplantı için davet etmek çok heyecan verici. Arkadaşların ilgisini de gözlerinin parlaklığından görüyoruz. Orada buluşacağız pazar günü. Kömürün, Zonguldak'ın meselesini, Türkiye'nin üretim, sanayi ve kalkınma meselesini hep beraber görüşeceğiz."
Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz ise: İşçilerimizle olmak çok güzel. Dağın altındaki kömürü çıkartacağız bunu gözlerindeki heyecandan görüyoruz. Zonguldak'ımızı kalkındıracağız. Sonra da ülkemizi kalkındıracağız.
KURULTAY BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Maden İşçileri adına GMİS iş yeri temsilcisi Vural Saraç Kurultayı Şöyle değerlendirdi.
"Yapılacak olan kurultayın emeğin başkentinde yapılacak olması ayrı bir önem arz ediyor. Bunun inşallah sadece söylemde kalmamasını diliyoruz. Oradaki konuşmaları şimdiden bizler de merakla bekliyoruz. O gün de takip ediyor olacağız. Sadece söylemde kalmayıp hayata geçirilmesini umut ediyoruz. Bizler gördüğünüz üzere, bu maden işçisi arkadaşlarımızla kar kış demeden doğa ile mücadele ediyorlaruz. Sadece yer üstünde değil yerin metrelerce altında canları pahasına yeraltında bulunan cevheri yer yüzüne çıkaran; en değerli cevher olan maden işçisi arkadaşlarımız ülke ekonomisine kazandırmak için yeri geldiğinde canlarını veriyorlar. Sizlerde bilirsiniz ki bu memleket binlerce maden şehidi vermiştir. Onları da buradan yad ediyoruz. Rahmetle anıyoruz. Yeraltında 1,5 milyar ton kömür rezervinin olduğu söyleniyor. Bizler bunu çıkarmaya talibiz. Bunu çıkarmak için de yeni mesai arkadaşlarına ihtiyacımız var. Kömür kurultayının Üretime ve Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bizler bu kurultay için elimizden geleni yapıyoruz ve 30 Ocakta kurultayda olacağız.