MESS ile toplu sözleşme görüşmeleri devam eden TÜRK-METAL Sendikası, 2 Ocak 2022 tarihinde Kocaeli'de büyük bir miting düzenledi.

Mitinge Zonguldak'tan Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) üye maden işçileri de katılarak metal işçilerinin mücadelesine destek verdi.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS'e bağlı Karadon, Armutçuk, Üzülmez, Kozlu, Amasra, Merkez Servisleri ve MTA Şubelerinin şube başkan ve şube yöneticileri ile kalabalık bir madenci grubu katıldı.
"İşte madenci işte Tük-Metal", "Geliyor, geliyor madenciler geliyor" sloganlarıyla miting alanına giren madenciler alkışlarla karşılandılar.
Katılımın yoğun olduğu mitingde bir konuşma yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Bu mitingimizin adı, rastgele seçilmiş bir ad değildir. Bu mitingimiz, 'Ölümüne çalıştık, kazanacağız' mitingidir. Evet biz ölümüne çalıştık. Biz canımız pahasına çalıştık. Herkes evindeyken, sıcak yuvasında, çoluk çocuğuyla beraberken biz çarkları döndürdük, bacaları tüttürdük. Emeğin en kutsal değer olduğunu, dosta, düşmana gösterdik. Biz bu pandemi döneminde şehitler verdik. Arkadaşlarımızı kaybettik. Onları toprağa verip yine tezgahımızın başına döndük. Biz ölümüne çalıştık, ölümüne çalıştık" dedi.
MESS yetkililerini uzlaşmaya davet eden ve mücadelelerinin devam edeceğini belirten Pevrul Kavlak, "Biz bugüne kadar, sosyal ortağımıza karşı yalnızca iyi gün dostu olmadığımızı kötü günde de onların yanında olduğumuzu her fırsatta gösterdik. Ne emeğimizi, ne mesaimizi ne de canımızı esirgedik. Şimdi sıra onlarda. Ne demişler; 'yiğit bin yaşar, fırsat bir düşer'. Ne kadar yiğit olduklarını şimdi göreceğiz. Gösterin iyi niyetinizi, gösterin dostluğunuzu, gösterin yiğitliğinizi. Biz de görelim. Artık deniz bitti. Sakın unutmayın, deniz bizim için biterse, sizin için de bitmiş demektir. Zaman yaklaşıyor, o masadan hakkımızı almadan kalkmayacağız. O masayı miting alanına çevireceğiz. O masada direneceğiz. İşi sokaklara taşımayı da iyi biliriz. Biz, o sokakların yabancısı değiliz. Biz o sokaklarda büyüdük, o sokaklardan geldik. Gerektiğinde yine o sokaklara döneriz, mücadelenin kralını veririz" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından ünlü sanatçı Kıraç sahne aldı.