Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi İş Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikata göre Zonguldak açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle Dilaver İşletme Müdürlüğü ocaklarında yangın meydana gelmiş maden işçilerinin içerde zehirli dumana maruz kalmaması için Müessese Müdürlüğü önderliğinde kriz masası oluşturulmuş ve ocaklar tahliye edilmiştir. Gerçekleştirilen başarılı Senaryo gereği "16.06.2020 tarihinde saat 13:10 civarında Karadeniz Zonguldak açıklarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, Meydana gelen deprem sebebi ile Asma Dilaver Üretim İşletme Müdürlüğü -320 kotunda anayolda oluşan küçük çaplı göçüklerden dolayı yeraltı elektrik iletim hattı zarar görerek yangına sebebiyet vermiş, Meydana gelen deprem,göçük ve yangının yeraltı çalışma bölgelerinde bulunan personeli olumsuz etkilenebileceğinden dolayı Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu, Asma Dilaver İşletme Müdürü Müjdat Birol, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Şube Müdür Vekili Serap Elibol ve Yüksek Maden Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı İsmail Arslan tarafından kriz masası oluşturularak ocakların tahliye edilmesine karar verilmiştir. Yangın güzergahında daha önceden işe tertip edilen ve dumana maruz kalan işçilerimiz OFK maskelerini, diğer tüm çalışanlar pandemi dönemi olması dolayısıyle maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde kısa sürede yerüstüne tahliye edildi. Bu sırada ambulanslar ve hekimler acil toplanma alanında ilk yardım ve olası müdahale için hazır bulunduruldu. 1 saat gibi bir süre içerisinde tüm ocaklar tahliye edilerek Yerüstüne çıkan çalışanlar acil toplanma yerinde sosyal mesafe kuralına uyarak toplandı ve tahliye sonrası sayım yapılarak yeraltında işyerlerinde çalışan personel kalmadığı tespit edildi.
Bu olay sonucu ofisler ve yerüstü tesislerinde çalışan tüm personel de acil durum ikaz sireni ile uyarılarak maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde acil toplanma alanında toplanmaları sağlandı.
Tatbikat sonucunda toplanma yerinde Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu tatbikatın amacı hakkında bilgilendirme yapmış; tüm çalışanlara tahliye esnasında gösterdikleri soğukkanlı davranışlarından ve her konuda yardımcı olmalarından dolayı teşekkür etti.
Tüm tahliye ve kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra acil durum değerlendirilmesi yapıldı.