27 Mayıs 2021 Perşembe günü TTK Karadon Şubesi'nde gerçekleştirilecek olan Amelebirliği Yönetim Kurulu seçimlerine sayılı günler kaldı. Merkez, Karadon, Kozlu, Gelik, Üzülmez, Armutçuk ve Amasra'da gerçekleştirilecek olan Amelebirliği Yönetim Kurulu seçimleri öncesinde bir çok aday kendini tanıtarak seçim vaadlerinde bulunuyor.

Adaylar tanıtım için kendine bir çok yol seçti. Ancak TTK Karadon Müessesesi'nde maden işçisi olarak çalışan ve işçiler arasında kişilik ve karakteri ile çok sevilen 39 yaşındaki Eyüp Arslan ise seçim çalışmalarını hem Karadon'da işçilere tek tek konuşarak, toplantılar yaparak hedeflerini ve projelerini anlattı, kendisini işçilere ifade etti. Ancak Eyüp Arslan Zonguldak'ta bir ilk olarak sosyal medyadan da delegelere ulaşarak projelerini anlattı. Bir maden işçisi ilk kez sosyal medyayı tanıtım için kullanırken, Arslan'ın işçinin menfaatlerine yönelik açıklamaları ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.

"FONDAKİ PARALAR İŞÇİ YARARINA KULLANILACAK"

TTK işçileri daha şimdiden Eyüp Aslan için "Karadon liderini belirledi" yorumları yaptı. Eyüp Arslan'ın fondaki paraların Maden işçilerinin yararın dışında farklı kamu kurumlara aktarılmaması için sonunda kadar mücadele sözü vermesi Karadon'daki işçilerden tam not aldı.

Amelebirliği Karadon şube Yönetim Kurulu adayı Eyüp Arslan işçilere "Madencinin ışığı olacağı" sözünü verdi.