ÖLDÜKTEN SONRA...

Diyecekler ki arkamdan

Ben öldükten sonra

O, yalnız şiir yazardı

Ve yağmurlu gecelerde

Elleri cebinde gezerdi

Yazık diyecek

Hatıra defterimi okuyan

Ne talihsiz adammış

İmanı gevremiş parasızlıktan...

Muzaffer Tayyip Uslu

( 1922 - 1946 )

Aramızdan terki diyar etmiş bütün kaybettiklerimiz anısına Zonguldaklı şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun "Öldükten sonra" başlıklı hüzünlü bir şiiriyle başlıyoruz...

Bu kentin kaybettiği insanlarını kayıt altına alıp hiç unutulmayacaklarını düşünerek kent hafızası adına arşiv yapmak istiyoruz...

İkincisini hazırladığım bu albüm son bir sene içinde aramızdan ayrılan kentin kaybettiği insanlarından oluşuyor.

Kaybettiğimiz vatan şehitleri, maden şehitleri, kentin her mahallesinden, sokağından, yakınından, uzağından kaybettiğimiz insanlarımız... Kiminin annesi, babası, kardeşi, arkadaşı, komşusu ve yakını... Hepsi birer hikaye, hepsi birer roman olarak bitmiş yaşamlar. Kalplerimizde, anılarımızda hep yaşattığımız kent değerleri. Teker-teker anıp, unutulmasını istemediğimiz insanlar.

Hepsini saygıyla, rahmetle anıyoruz...

Ağustos 2018 tarihine kadar "Kimler geldi, kimler geçti" başlığıyla hazırladığım ilk albüm yerel gazete ilanlarından oluşan albümdü. Geçen sene yayınlanmıştı. Oluşturduğum bu albüm, 8 Temmuz 2018 ile 8 Temmuz 2019 tarihi arasındaki yine yerel basında haber olmuş, yayınlanmış gazetelerden derlediğim ikinci albümdür.

Kaybettiklerimiz bu albümle sınırlı değil elbette. Hepsi kent insanımız, hepsi kentin değeri.

Özellikle altını çizerek tekrar belirtmek istiyorum. Albüm sadece yerel basında ve gazetelerde haber olmuş manşetlerden oluşmaktadır.

Yardımcı kaynaklar...

Zonguldak Nostalji

(www.zonguldaknostalji.com)

Zonguldak yerel gazeteleri...