Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, 3 hafta üst üste kazandığı galibiyetler sonrası “çıkış” maçlarının verdiği moralle galibiyet için gittiği İzmir’de bu defa maalesef “çöküş” yaşadı.

Bir zamanların flaş iki takımı Altay ile Zonguldak Kömürspor’un Buca’daki mücadelesinde, temsilcimiz, rakibine 2-0 yenilmekten kurtulamadı ve zirve yolunda çok önemli bir fırsatı da tepmiş oldu.

Öylesine önemli ve avantajlı bir haftaydı ki, ligin zirvesinde olan takımlardan Tirespor 1922 kendi sahasında Tekirdağspor’a 2-0 yenildi. Diğer iki iddialı takım Birlik Nakliyat Düzyurtspor ile Kızılcabölükspor 1-1 berabere kalırken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise, haftayı en karlı kapatan takım oldu. Rakibi Kırıkhanspor’u 3-1 yenen Dadaşlar, 49 puana ulaşarak, averajla liderliği Kızılcabölükspor’dan devraldı ve haftalar sonra yeniden liderlik koltuğuna oturarak, şampiyonluk iddiasına kaldığı yerden “devam” dedi.

[*] [*] [*] [*]

Altay deplasmanı, gerçekten 6 puan değerinde bir maçtı. Ancak Zonguldak Kömürspor, oyunun henüz başlarında, 6’ncı dakikada Oğuzhan Bıçak’ın penaltıya sebebiyet vermesiyle penaltıdan yediği golle 1-0 geriye düştü. Kırmızı-lacivertliler, maçı lehine çevirmek adına çok pozisyon buldu. Fakat Gökhan Akıllı, 48’inci dakikada rakibini yere indirince, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra takımın da oyun düzeni ve motivasyonu bozuldu. Orta sahanın çalışkan oyuncusu Berkan Akdeniz’de 79’uncu dakikada çift sarı karttan kırmızı kart görerek, oyundan atılınca, takım tam bir “çöküş” yaşadı ve karşılaşmayı 2 eksikle tamamladı.

[*] [*] [*] [*]

Altay deplasmanına takımın en iyilerinden santrafor Okan Eken, Onur Eriş ve Hüseyin Yılmaz’ın yokluğu ile maça çıkan Zonguldak Kömürspor, sahada mücadele eden diğer futbolcuların motivasyon eksikliği ve gereksiz yaptığı hatalar sonrası maalesef Altay’a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

İşin bir başka önemli tarafı da inanılmaz goller kaçırarak, Altay’ın ekmeğine yağ sürdü. Pusula TV’de maçın pozisyonlarına bakıldığında kaptan Mert Caymaz’ın 6 pastan çok müsait durumda topu kale yerine dışarı atması ve Suat Kerçin’in de bir metreden topu ağlara yollayamaması, yenilgiyi kaçınılmaz kılmış. Hafta başından itibaren galibiyet üzerine yapılan hazırlıklar ve morallerin tavan yaptığı bu önemli maç, maalesef üzüntülü sona erdi.

[*] [*] [*] [*]

Altay yenilgisi, elbette dünyanın sonu değil. Ama böylesine güzel bir “çıkış” yakalamışken, yeniden “çöküş” yaşamak, tüm camianın moralini bozdu. Haftalar tükeniyor, her maçın önemi çok büyük ve her alınan puanların da önemi altın değerinde. Eğer Altay maçından galibiyet alınmış olsaydı, lider Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile aradaki puan farkı 4’e inecekti. Bir de Kırıkhanspor ile 15 Mart’ta oynayacağımız erteleme maçımız var. Bu yüzden kaybedilen puanlara çok yazık oluyor.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldak Kömürspor, ayağına gelen fırsatları cömertçe harcıyor ve şampiyonluk ipini ucundan yakalamışken, bir anda ipi elinden kaçırıyor. Her zaman ifade ediyorum, maç öncesi de yine bu sütunlarda yazdığım yazıda altını çizerek belirttim. Sahada hangi futbolcu mücadele ederse etsin, bu büyük ve şanlı Zonguldakspor formasını giyen her futbolcu, bu formanın büyüklüğünü taşıyamıyorsa, giymesin. Giydiği zaman da sahada son bitiş düdüğüne kadar, gerekirse tekmeye kafasını soksun. Sahada savaşmazsan, kazanamazsın. Dikkat edin, Zonguldak Kömürspor kazandığı tüm maçlarını takım halinde savaşarak kazandı. İyi mücadele, konsantrasyon, rakibe baskı, defansta ve hücumda iyi organize olup hata yapmazsan, galibiyet alırsın. Bunları yapamazsan, rakibine fırsat verirsin ve sahadan skor tabelasındaki sonuç gibi 2-0 yenilirsin.

[*] [*] [*] [*]

Bu kadar inançlı ve takımını seven, İzmir deplasmanında da takımını yalnız bırakmayan yüzlerce cefakar-vefakar taraftarlarımızın stattan boynu bükük ayrılmalarına yazık değil mi? Kaldı ki, Altay son haftalarda başarısız sonuçlar alıyordu ve yenilmeyecek takım da değildi. Bu maçla birlikte onlara direnç kazandıran takım da biz olduk. Eğer Altay maçı galibiyetle sonuçlansaydı, bu hafta kendi sahamızda oynayacağımız Tirespor 1922 maçında statta yer bulmak mümkün olmazdı, inşallah yine olmaz. Taraftarlarımız; iyi günde de, kötü günde de takımlarını asla yalnız bırakmadı, bırakmayacak da…

[*] [*] [*] [*]

Yılların efsane kulübü Altay taraftarları, takımlarına destek verirken “Büyük Altay” diyerek tezahürat yapardı. Altay, bu maçta aldığı galibiyetle, “Ben dimdik ayaktayım” mesajı verdi ve Zonguldak Kömürspor’un da ateşine su dökerek, hızını yavaşlattı.

[*] [*] [*] [*]

Son olarak, puan tablosuna baktığımızda, yine ilk 5’in içindeyiz. Ama alttan gelen takımlarla aradaki puan farkı da iyice azaldı. Kalan maçlarda artık hataya ve puan kaybına tahammül kalmadı. “İstikrar” devam ederse, mutlu sona ulaşılır, yoksa bu sene de üzülürüz ve yazık olur