Eski adıyla Türkiye 1’inci Futbol Ligi’nde yıllarca mücadele eden ve defalarca karşı karşıya gelerek, adlarını Türk futbol tarihine yazdıran iki değerli kulübümüz, 2015-2016 yılında Spor Toto 3’üncü Lig’de aynı gruba düşerek, yeniden eski başarılı günlerine dönmeye çalışıyor.

Efsane kulüp “Büyük Altay” ve “İşçi Milli Takımı Zonguldakspor”, yarın saat 13.30’da İzmir’de karşı karşıya gelecekler. Bilindiği gibi Zonguldak’ta oynanan ilk maçta kırmızı-lacivertli temsilcimiz, siyah-beyazlı Altay’ı 5-2 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti.

[*] [*] [*] [*]

Aradan geçen sürede her iki takımda da değişiklikler oldu. Özellikle Zonguldak Kömürspor’da yaşanan ciddi kadro değişikliğinin sonuçları, yeni yeni ligde skorlara yansımaya başladı. Cahit Terzi’nin istifasının ardından takımı yepyeni haliyle rayına oturtmaya çalışan Teknik Sorumlu Şenol Demir, son 3 haftada topladığı 3 galibiyet ve 9 puanla puan cetvelinde 4’üncü sıraya yerleşerek, rakiplerine adeta gözdağı vermeye başladı.

Yarın oynanacak Altay maçının önemi çok büyük. Bizim açımızdan 6 puanlık bir maç durumunda. Çünkü Altay, 34 puanla Play-Off iddiasından biraz geride kalmış durumda. Ancak Zonguldak Kömürspor, bu önemli deplasmandan galibiyetle döndüğü takdirde zirveye iyice yerleşerek, gözünü de birinci sıraya dikecek ve rakiplerinin alacağı sonuçlara bakacak. Fakat beklenmedik bir yenilgi aldığı takdirde de, ilk 5 içindeki yerini kaybetmese de, zirve yolunda çok önemli bir avantajdan olacak.

[*] [*] [*] [*]

SAKAT VE CEZALILAR VAR

Yarın Buca İlçe Stadı’nda oynayacak bu önemli maç öncesi Zonguldak Kömürspor’da sakat ve cezalı futbolcuların fazla oluşu, Teknik Patron Şenol Demir’i de sıkıntıya soktu. Ancak yedek oyuncuların formda oluşu ve formayı giymek için antrenmanlarda hırslı ve istekli oluşları da, teknik kadroyu sevindiriyor. Bu çerçeveden bakıldığında, kaleci Ferdi Yalçın, Maltepespor maçında omuzundan sakatlanmıştı ve antrenmanlarda düz koşu yaptı. Ferdi Yalçın’ın durumunun maç günü belli olacağı açıklandı.

Bir başka önemli sakat ise, Burak Et… Sağ bekte savunmanın en iyilerinden tecrübeli futbolcu Burak Et’in de sakatlığı tam anlamıyla geçmiş değil. Burak’ın da forma giyip-giymeyeceği maç günü belli olacak.

Ayrıca sarı kart cezalıları Onur Eriş, Hüseyin Yılmaz ve santrafor Okan Eken de, Altay karşısında forma giyemeyecekler.

[*] [*] [*] [*]

İşte böylesine eksikliklerle birlikte ligde etkili ve güzel futbol oynayan genç kadrolu Altay maçında temsilcimizin işinin kolay olmayacağı gerçeğinden hareket ederek, diğer yedek futbolcularımız da, böylesine önemli maçta kendilerini gösterme ve ispat etme adına büyük bir fırsatı değerlendirme şansı bulmuş durumdalar.

[*] [*] [*] [*]

Defans dörtlüsünde geçen hafta oynayan aynı isimlerin kaleci Ferdi Yalçın (iyileşirse), sağ bekte Burak Et’in yerine Batuhan Otyıldız, sol bekte Ali Temur, stoperde cezası biten Uğurcan Arslantürk, hemen önünde Hasan Can veya Gökhan Akıllı’nın oynaması muhtemel durumda. Yani savunmada hiçbir sıkıntı görünmüyor.

Orta alanda takımın büyük yükü, Maltepespor maçında süper oynayarak bir de gol atan Mert Caymaz’ın omuzlarında olacak. Son haftalarda iyi bir form tutan Berkan Akdeniz ile Selçuk Vural ikilisi de, orta alan ve hücum gücünde iki değerli silahımız olacaklar.

Gol bölgelerinde ise, süratli kanat oyuncumuz kaptan Suat Kerçin’in de yarın banko oynaması beklenirken, sarı kart cezalısı santrafor Okan Eken’in yerine de Furkan Aydın’ın oynaması kuvvetle muhtemel.

Bu duruma göre, takımda her ne kadar oturmuş kadrodan eksiklikler olsa da, diğer futbolcuların da büyük Zonguldakspor forması altında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarından hiç kuşkumuz yoktur.

[*] [*] [*] [*]

Son 3 haftadır kazanma başarısı gösteren ve galibiyetlere iyice alışmış olan Zonguldak Kömürspor’un Altay karşısında işinin o kadar olmayacağı bir gerçek. Ancak her zaman altını çizerek ifade ettiğimiz gibi; iyi oynayan, iyi mücadele eden, hakemin son bitiş düdüğüne kadar sahada iyi konsantre olarak verilen görevi hata yapmadan tamamlayacak olan futbolcularımız olduğunda istediğimiz puanı ya da puanları almamız mümkündür.

[*] [*] [*] [*]

Futbol oyununda elbette şans faktörü çok önemlidir ve “maçın kırılma noktaları” dediğimiz pozisyonlar da oluyor. İnşallah bu kırılma noktaları, doğacak pozisyonlar ve şans ibresi bizim yanımızda olur.

Bu önemli ve değerli Altay deplasmanından galibiyetle dönersek, kelimenin tek anlamıyla “helva” olur, tadından da yenmez…

Haydi bakalım, şansınız bol, vurduğunuz gol olsun