Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig play-off'da şampiyonluk mücadelesi veren Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur ve yönetim kurulu tepki dolu basın açıklaması yayınladı.

Gelikspor yönetimi 6 Nisan Çarşamba günü oynadıkları Kozlu Belediyespor maçının hakem yönetimine tepki gösterirken çalınan ve çalınmayan düdüklerle maçın kaderi ile oynandığını dile getirdi.
Gelikspor yönetimi ayrıca Gelikspor-Kozlu Belediyespor maçının 4'üncü hakemi Hakan Aydın'ın Pazar günü oynanacak Kozlu Belediyespor-Akınspor maçına atanmasını skandal olarak değerledirdi.

İŞTE GELİKSPOR'UN BASIN AÇIKLAMASI
"Gelikspor olarak büyük fadakarlıklar yaparak 2021-2022 futbol sezona güçlü yönetim, güçlü kadro ile Gelik halkının desteğini arkamıza alarak şampiyonluk hedefi ile girdik. Süper Amatör Lig B Grubu'nu açık ara şampiyon olarak Play-off maçlarına katılmaya hak kazandı. 6 güçlü takımın mücadele ettiği play-off maçlarına da aynı inanç ve aynı hedef ile başladık. Yönetim, teknik heyet futbolcular ve Gelik halkını ile şampiyonluk hedefine kilitlendik.

"HAKEM MAÇI KATLETTİ"
6 Nisan 2022 Çarşamba günü şampiyonluğu yakından ilgilendiren maçta lider Kozlu Belediyespor'u sahamızda konuk etti. İlk maçta Kozlu'da taraftarlarımıza yönelik muameleye rağmen Kozlu Belediyespor'a karşı iyi bir ev sahipliği yaptık, taraftarımız 90 dakika boyunca fair-play içinde maç izledi, rakip takım taraftarına ve futbolcularına yönelik hiç bir şekilde kötü bir söz dahi söylemedi.
Maçta ilk yarıyı 1-0 yenik tamamlamamıza rağmen hep rakibe saygı gösterdik. İkinci yarı attığımız 2 golle sahadan 2-1 galip ayrıldık. Ancak aynı saygıyı maçın hakem triyosu Gelikspor'a karşı göstermedi. Maçın hakemi Hakan Ergin çaldığı ve çalmadığı düdüklerle maçın kaderi ile oynadı, adeta maçı katletti. Yüzde yüz penaltımız verilmedi, kritik bölgelerde faullerimiz verilmedi. Ataklarımız gereksiz faullerle kesildi. Maçın hakemi farkın açılmasına engel oldu, Gelikspor'un kaderi ile oynadı. Maçın 4'üncü hakemi Hakan Aydın maç boyuna sürekli Gelikspor kulübesine gelerek teknik heyet ve yedek futbolcularımızı adeta taciz etti, ancak rakip Kozlu Belediyespor kulübesini görmezden geldi. Adaletli bir yönetim olsaylı Gelikspor sahadan çok daha farklı skorla ayrılacak futbolu oynamış, ancak hakem triyosu buna engel olmuştur. Bitiş düdüğünün ardından ise Gelikspor taraftarı kendisine yakışır şekilde hakem ve rakip Kozlu Belediyespor'a karşı bir tek kötü söz söylemeden uğurlamıştır.

"HAKEM ATAMALARI KİME GÖRE NEYE GÖRE YAPILIYOR"
Pazar günü ligin kader haftası oynanacak. Ancak görüşoruzki kirli oyunlar oynanmaya devam ediyor. Gelikspor-Kozlu Belediyespor maçının 4'üncü hakemi Hakan Aydın'ın Kozlu Belediyespor-Akınspor maçına atanması Gelikspor camiasını şok etmiştir. Hakemler neye göre, kime göre atanıyor. Hakan Aydın'ın 2 maç üst üste Kozlu Belediyespor maçına atanması büyük bir şaibedir. Bu atama ne maksatla, ne düşünülerek, ne planlanarak yapılmıştır. Bu atama gösterdiki ligde büyük bir tezgah var, büyük bir şaibe var. Lig önceden mi dizayn edildi bunu yetkililere soruyoruz. Böylesine önemli ve kritik maçta hakem atamalarının büyük bir titizlikle yapılmasını beklerdik. Bu skandal atamadan dönülmesini bekliyoruz.
Hiç bir kurumun, hiç bir kişinin Gelikspor'un hayalleri ve kaderi ile oynamaya hakkı yoktur. Gelikspor taraftarıyla, yönetimiyle, teknik heyet ve futbolcusuyla hiç kimseden bir beklentisi olmadı, olmayacak. Bu Gelikspor'a yapılan adaletsizliklere ses çıkarmayacağı anlamına da gelmez. Karar vericiler tüm takımlara aynı mesafede olmadı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."