CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak'tan bihaber olduğunu ifade eden Hamdi Uçar, "Dersine iyi çalışmamış. Kürsüye çıkar çıkmaz gaf yaptı" dedi.

Hamdi Uçar gazetecilerin sorularını söyle yanıtladı: "Genel Başkanı Zonguldak'a yapmış olduğu ziyarette Zonguldakın gerçeklerinden bir haber anlayışı ile kürsüye çıkar çıkmaz yaptığı gaflarla gündem yaratan bir genel başkan.Belli ki Sayın Genel Başkan Zonguldak'ın yıllardır Uzun Mehmet'le anılmasına rağmen dersine hazırlanmadan geldiği belli.
'Uzun Hasan' kelimesi trajikomik, bu bir dil sürşmesi bile değil. Bu bilgiyi aktaranlar nasıl aktarmış bilmiyorum. Artı Zonguldak'ta yapılan madencilikten bihaber anlayışla kürsüye çıkıp 1 milyon ton gibi açıklama yapması, olaylara hakim olmadığı, bilgisinin ve ilgisinin olmadığı, şehri tanımadığı gerçeğidir. Ne yazıkki böyle bir süreçte siyasi bir malzeme yapma adına sulandırıyorlar. Muhalefet partilerinin tamamı bu süreçte ne yazıkki üzülerek söyleyeyim: Pandeminin artmasından, ölü sayısının artmasından, ekonomik göstergelerinin kötü olmasından, yaşanan doğal afetlerin zarar vermesinden siyaset çıkartmaya ve yapmaya çalışıyorlar. Sivil toplum örgütlerinin ve muhtarların yüksek katılım göstermesi onlara olan teveccühden değil. Tamamen meraktan gitmişlerdir, ne söylemek istiyorlar ne anlatıyorlar diye gittiler ve bu vesileyle ne olduklarını da gördüler."